Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
04 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(5) 
(0) 
02 Juni 2024 
(0) 
01 Juni 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Gamed Gamekalender Juni 2024
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Feature:

Probability: Assassin's Creed Templars


Door Joni Philips op 17-03-2014 om 08:25
Bron: Gamed

Oorspronkelijk ontwikkelde de game-industrie voornamelijk fantasierijke games, maar tegenwoordig vervaagt de grens tussen realiteit en fantasie steeds meer. Hoe groot is de kans echter dat de toekomst die voorspeld wordt effectief uitkomt? Wij onderzoeken het voor jou!

De afgelopen generatie werd gedomineerd door verschillende nieuwe franchises, waaronder Assassin's Creed, de game die de speler naar het verleden transporteert als onderdeel van een belangrijke strijd tussen de Tempeliers en de Assassijnen. Twee oude organisaties die elkaar al eeuwen bestrijden, waarbij die strijd een groots effect heeft op de hedendaagse wereld. De Tempeliers, en hun technologische kant Abstergo Industries, zouden namelijk verantwoordelijk zijn voor de meerderheid van de technologische vooruitgang voor de afgelopen millenia. De grootste genieën als Thomas Edison en Henry Ford zouden dan ook lid geweest zijn, terwijl ook wereldleiders Franklin D. Roosevelt, Joseph Stalin en Adolf Hitler een belangrijke rol speelden binnen de organisatie. De organisatie zou op deze manier volledige controle over de wereld willen verwerven. Hun enige tegenkanting komt van de Assassins, een evolutie van de Islamitische Assassijnen die al sinds het begin van het Romeinse Rijk bestaat. Zij streven voor de vrijheid die de Tempeliers ons wil afnemen. Een grootse strijd tussen twee ondergrondse organisaties die het lot van de wereld bepaalt lijkt echter zeer ongeloofwaardig.

Organisaties die de wereld domineren vanuit geheime hoofdkwartieren, terwijl ze onderling strijden zijn echter niet zo gek als het lijkt. De eigenlijke Tempeliers en de Assassijnen waren hierbij een correcte inspiratiebron. De Poor Fellow-Soldiers of Christ and of the Temple of Solomon, beter bekend als de Knights Templar en de Tempeliers, werd opgericht in de nasleep van de Eerste Kruistocht voor de bescherming van de Christelijke bedevaarders die naar het Heilige Land reisden. Hun eerste missies bezorgden hen faam, waarna ze snel werden erkend door de Rooms Katholieke Kerk die hen financiële en politieke steun gaven. Deze steun liet de orde snel groeien waarbij ze ook een grotere rol gingen spelen in latere kruistochten. Ze behoorden tot de beste ridders van de kruistochten, met allerlei opmerkelijke overwinningen. In 1177 versloegen 500 Tempelier Ridders met hulp van hun infanterie het veel grotere leger van Saladin dat bestond uit 26.000 leden. De Orde van de Tempeliers begon ook met het beheren van de financiën van hun leden tijdens de kruistochten, waarbij de Tempeliers de grondslagen legden voor het moderne banksysteem.

Knight Templars op het Strijdveld
Knight Templars op het Strijdveld

Hun overwinningen en hun financiële vaardigheden zorgden ervoor dat de Tempeliers steeds sterker werden. Hun invloed reikte op een gegeven moment zo ver dat de organisatie werd beschouwd als het eerste multinationale onderneming. Het einde van de twaalfde eeuw betekende het einde van de Tempeliers. Hun vetes met andere Christelijke organisaties zorgde voor verzwakte Christelijke legers terwijl de Islamitische troepen zich verenigden onder competente leiders als Saladin. De kruistochten werden verloren en de Tempeliers trokken zich terug naar Europa. De Tempeliers domineerden er nog jaren de openbare samenleving, tot grote jaloezie van de Franse koning. Hij had zware schulden bij de organisatie en zag hen als bedreiging voor zijn eigen macht. Hij zette paus Clemens V onder druk – hij dreigde met een oorlog tegen de Kerk – zodat die de orde liet ontbinden terwijl de Franse koning alle tempeliers op zijn grondgebied liet arresteren. Na een valse bekentenis werden ze dan geëxecuteerd. De overlevende tempeliers voegden zich bij andere organisaties als de Orde van Malta waarmee de organisatie verdween. Hun idealen verdwenen echter nooit en latere organisaties als de vrijmetselaars incorporeerden dat gedachtegoed.

De geschiedenis van de Tempeliers is geen groot geheim, maar de oorsprong van de Assassijnen is grotendeels onbekend. Door de vernietiging van Alamut, het hoofdkwartier van de Assassijnen door de Mongolen, leren we alleen over de Assassijnen dankzij hun vijanden wat natuurlijk geen ideale bron is. Het is echter zeker dat de organisatie al bestond op het moment dat de Eerste Kruistocht plaatsvond. De organisatie zou opgericht zijn door de populaire Hassan-i Sabbah die de organisatie wilde gebruiken voor zijn eigen persoonlijke en politieke gewin. Hij verenigde al zijn supporters rondom hem waarna hij begon met het uitschakelen van zijn politieke tegenstanders in onder andere Syrië en Egypte. Het doel van de organisatie veranderde echter door de kruistochten. Het eerste doel werd het bestrijden van de Christelijke invasie, onder wie de Tempeliers. Oprichter Hassan-i Sabbah leidde de organisatie vanuit zijn Fort in Alamut, waarbij hij onder andere een orde van sluipmoordenaars oprichtte. Zelf noemde hij zijn moordenaars de Fida'I, wat staat voor zelfopofferende agenten. Deze moordenaars gaven nooit op, zelfs als ze gevangen werden genomen.

Assassijn Oprichter Hassan-i Sabbah
Assassijn Oprichter Hassan-i Sabbah

De Fida'I werden vanaf jonge leeftijd getraind waarbij er veel aandacht werd besteed aan geduld, de kunst van vermomming en hun culturele kennis zodat ze de vijand onopvallend konden benaderen. Ze waren dan ook bekend als de meest gevaarlijke moordenaars van hun tijd. De Fida'I zorgden dan nog voor extra opschudding door hun doelwitten in het midden van de dag op openbare plaatsen te vermoorden, waarbij een verborgen dolk met vergif hun favoriete wapen was. Hun methodes en hun opleiding maakte hen zeer gevreesd, en ze speelden een grote rol in de Kruistochten. Er kwam echter een abrupt einde aan hun politieke dominantie met de inval van de Mongolen. De Mongolen vernietigden Alamut in 1257 waarmee hun politieke kracht verleden tijd was. Dat de organisatie zich daarna ondergronds verderzette zoals de Assassin's Creed games beweren, is zeker niet onmogelijk, maar tegelijkertijd is er ook geen teken dat ze het effectief overleefd hebben. De Tempeliers en de Assassijnen zijn dus perfecte voorbeelden van geheimzinnige organisaties met verregaande banden waarbij het conflict dat uitgevochten wordt niet zo gek lijkt op basis van het verleden.

Hun invloed is tegenwoordig echter onbestaande, beide organisaties zijn uitgestorven. Het zijn echter niet de enige organisaties die bestaan, waarbij sommige hedendaagse groepen schijnbaar de wereld effectief beheersen in de stijl van Abstergo. Er zijn dan ook voldoende moderne tegenhangers voor de Tempeliers, waarbij begonnen kan worden bij de Illuminati, een beruchte organisatie die voorkomt in honderden complotten. De organisatie die actief was van 1776 tot 1785, was een Bavariaanse organisatie die zich verzette tegen bijgeloof, vooroordelen, misbruik van de staat en de religieuze invloed op de publieke samenleving. Het is dan ook niet verbazend dat de Rooms Katholieke Kerk de leiders van Bavaria hebben aangezet tot het verbannen van de organisatie. De organisatie vormde simpelweg een te grote bedreiging voor de kerk. Het verbannen van de organisatie betekende echter niet noodzakelijk het einde ervan. De jaren erop beweerden aanhangers van de Rooms Katholieke Kerk dat de organisatie zich na zijn verbanning, had gehergroepeerd; beweringen die nog steeds niet verdwenen zijn. Het is niet moeilijk om vandaag de dag nog complotten te vinden waar de Illuminati in betrokken zouden zijn.

Officieel bestaan de Illuminati niet meer, maar de geruchten over hun bestaan blijven waarbij ze verantwoordelijk zouden geweest zijn voor Waterloo, de Franse Revolutie en de moord op John F. Kennedy. De organisatie zou eveneens diep geďntegreerd zijn in Hollywood voor de verdere verspreiding van hun leer. De Illuminati worden dan ook regelmatig opgevoerd als gevaarlijke mensen, zoals in Angels & Demons van Dan Brown. Als de geruchten kloppen, dan zouden ook de Illuminati een perfecte tegenhanger zijn voor de Tempeliers. Ze worden hierbij ook frequent gelinkt aan Skull & Bones, de beruchte studentengroepering op de universiteit Yale waartoe onder andere prominente mensen als William Howard Taft, George H.W. Bush, George W. Bush en John Kerry behoorden. Wie allemaal lid is, blijft echter een groot geheim. De ledenlijsten, hun ontmoetingsplaatsen en hun gebruiken zijn allemaal geheim. De Illuminati hebben dan ook de perfecte locatie om de toekomstige wereldleiders al op jonge leeftijd te rekruteren. De elitaire natuur van Skulls & Bones – je moet Yale lid zijn, en dan nog liefst een blanke, protestante man – betekent wel dat je veel potentiële leden uitsluit.

Pagina: 1 | 2


15:44  UK Charts: Yoshi buiten de top tien
08:24  Pokémon: Adventures on the Orange Islands
 Reacties (15)
 Pagina: 1
no-ps4-no-living op 17-03-2014 om 10:09 [Niv: 16 / Exp: 790]
80%?

wat rookt de gamed staf tegenwoordig...

Stefan Vogels (Redacteur) op 17-03-2014 om 12:13 [Niv: 58 / Exp: 2923]
Heb je Joni's betoog in het geheel doorgenomen? Daarin wordt alles haarfijn verantwoord

Gast (77.175.168.xxx) op 17-03-2014 om 12:21
AC is idd accuraat. Miss dat er geen demonen worden gediend maar deze mensen doen alles om wereld heerschappij!

no-ps4-no-living op 17-03-2014 om 12:36 [Niv: 16 / Exp: 790]
@stefan heb alles doorgelezen, in principe is dit gwn een illuminati betoog.

thenativedude op 17-03-2014 om 13:13 [Niv: 137 / Exp: 6865]
Damn in had graag deelgenomen aan de kruistochten. puur en alleen voor de pracht harnassen die ze aan hadden.

Rene Groen (Eindredacteur) op 17-03-2014 om 14:31 [Niv: 747 / Exp: 37359]
@ no-ps4-no-living: Dan heb ik het idee dat je je enkel beperkt hebt tot het lezen van de eerste pagina.

BoSs op 17-03-2014 om 15:17 [Niv: 32 / Exp: 1599]
Dit is een geweldig geschreven stuk waar historische gegevens aan het heden worden gekoppeld. Laar daar geen twijfel over zijn. En net zoals bij Assassin's Creed wordt het zo gekneed dat het aannemelijke theorieën zijn. Maar wie zoiets voor werkelijkheid gaat aanzien heeft toch alle realiteitszin verloren hoor...

Nu ja, dat een straf verhaal grote gevolgen kan hebben heeft de Bijbel al bewezen. (en Harry Potter...)

Gast (83.163.152.xxx) op 17-03-2014 om 20:04
Ja man, de illuminati bestaan, ik heb het altijd al geweten!! Alles is een complot omg, de situatie in de Krim is door hun in werking gezet, Putin is een marionet omfg!

Gast (195.241.235.xxx) op 17-03-2014 om 22:22
illuminati,Blanke eenheid van stelletje vrije metselaars.

Gast (195.241.235.xxx) op 17-03-2014 om 22:23
zonder bijgeloof

Kutabare!!!!! op 18-03-2014 om 15:16 [Niv: 166 / Exp: 8292]
no-ps4-no-living op 17-03-2014 om 10:09 [Niv: 16 / Exp: 776]
80%?

wat rookt de gamed staf tegenwoordig...
-------------------------------------------------
Dat vraag ik me al af sinds ze hier film en anime titels bespreken

Gewijzigd door Kutabare!!!!! op 18-03-2014 om 15:17

Gast (83.81.29.xxx) op 19-03-2014 om 16:24
Fout de Tempeliers bestaan nog steeds met de naam ''Knights of Malta'' of eerder '' het Rode Kruis'' wat een zusterorganisatie is van de oude templars.
Verder wil ik hieraan toevoegen dat deze organisaties niet openlijk meer met wapens de rest van de wereld te lijf gaan maar indd door mensen aan medicatie's te krijgen etc.
Ze zijn ooit vervolgd omdat ze afgoden begonnen te vereeren.
Ik heb iets van 8 jaar ervaring met de studie van conspiracy theories.

Gast (83.81.29.xxx) op 19-03-2014 om 16:30
oh sorry ik heb een hele pagina vergeten te lezen, in ieder geval bestaan de knights templar nog steeds alleen is hun functie verandert van het oude militairistische tot het verzorgen van voedsel in arme landen e.d

Gast (83.81.29.xxx) op 19-03-2014 om 16:51
mocht iemand goed in Engels zijn en echt wat meer over geheime culturen en broederschappen willen weten kijk dan voor '' occult theocrasy '' van
lady Queensborough

Oh en vraag me niet waarom, maar tegenwoordig hinten veel games naar geheime genootschappen
(Deus Ex, Clive Barker's Undying, Fallout, etc)

En natuurlijk Metal Gear Solid, vooral deeltje 2 heeft een pareltje als verhaal

Joni Philips (Eindredacteur) op 19-03-2014 om 22:46 [Niv: 1182 / Exp: 59076]
@Gast: De Knights of Malta zijn de Knights Hospitaller, een organisatie die gelijkaardig is aan de tempeliers. Het is echter absoluut dezelfde orde niet, wat je toch zou moeten weten met acht jaar studies.

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Probability
Type:
Feature
Releasedatum:
Niet
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:
Geen media gevonden