Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
01 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
Retro Geschiedenis: de PlayStation War
Een Industrie Die Verandert...
Gamed Most Loved - Best Reviewed
Het Jaar 2003
Review:

The Beatles: Rock Band


Door Stefan van B op 16-09-2009 om 08:27
Bron: Gamed

Vier jongemannen uit het Engelse Liverpool zorgden ruim veertig jaar geleden voor een revolutie in de muziekindustrie en cultuur. Massa’s mensen volgden de band in hun beginjaren overal, wat ze de studio in deed gaan. Acht jaar lang heeft de legendarische band fantastische, doch uiteenlopende muziek gemaakt. De band waarover ik het heb, is natuurlijk The Beatles.

Je kan er dan natuurlijk op wachten dat een band van dat formaat eens wordt opgenomen in een muziekgame. Het moment lijkt daar nu eindelijk geschikt voor te zijn, aangezien Harmonix ons The Beatles: Rock Band brengt. De game haalt vijfenveertig nummers uit The Beatles catalogus waarop we helemaal los mogen gaan met onze plastic instrumenten. De gameplay is hetzelfde als die van eerdere Rock Band delen en staat nog steeds als een huis. Men heeft nu alleen de mogelijkheid om met drie zangers te zingen in plaats van één. Zo heb je een nieuwe uitdagingen met je vrienden en vriendinnen. Dit is natuurlijk alleen maar ten goede aan The Beatles sfeer, aangezien de vier in de meeste gevallen ook harmonieën zongen.

De sfeer is in ieder geval iets dat centraal staat in de game, het begint al met de indrukwekkende openingsfilm, welke we al eerder zagen op de E3 dit jaar. Maar ook de hoofdmenu’s hebben een aangename, kleurrijke en voornamelijk relaxte stijl. Het past in ieder geval bij de muziek en de stijl van de band en dat is natuurlijk een goed iets. De sfeer wordt zelfs doorgetrokken tot in de laadschermen, in plaats van een ijzige stilte hoor je nu opnames van oefeningen van de band, aankondigingen of gewoon het gejuich van het publiek. En als je dan eindelijk toe bent aan het spelen van de nummers zelf, word je nog eens overdonderd.


Op basis van de tijdsperiode waaruit het nummer komt, zul je jezelf in zes locaties bevinden. Vijf hiervan zijn zo authentiek mogelijk ,agemaakt, zoals de Ed Sullivan Show en het Rooftop Concert, de andere vindt zich plaats in de Abbey Road studio. Dit spreekt natuurlijk voor zich aangezien The Beatles na ’66 niet meer optraden, maar om niet alleen de studio te laten zien heeft Harmonix de zogenaamde ‘Dreamscapes’ ontworpen. Tijdens het nummer wordt een speciaal voor het nummer ontworpen clip afgespeeld. Deze is gebaseerd op het gevoel dat het nummer geeft en wordt niet letterlijk vertaald vanuit de songtekst. Je zult dus niet de hele tijd een bulldog zien tijdens het spelen van ‘Hey Bulldog’, maar in Yellow Submarine is de onderzeeër natuurlijk onmisbaar. Op deze manier is er voor een goede afwisseling gekozen in de Dreamscapes.

Het niveau van de clips die je tijdens de nummers te zien krijgt is zeer hoog. The Beatles zijn gedetailleerd en herkenbaar weergegeven door al de jaren heen. Zo zul je ze in colbertjes en met een zeer jong uiterlijk in The Cavern zien spelen, maar ook met lange haren, baarden en snorren op het dak van Abbey Road Studios. Alles is zeer authentiek nagemaakt en voorzien van de nodige variatie. Om het nog echter te maken kun je in het optiemenu de mode ‘realistic’ aanzetten. Mocht je dan spelen voor publiek dan zul je deze echt door je speakers horen bléren. Naast deze optie kun je er ook voor kiezen om de notenbalk sneller op je af te laten komen of om deze gewoon helemaal weg te laten zodat je kunt genieten van de clip die afspeelt. Helaas moet je dan nog wel gewoon meespelen wat eigenlijk alleen reëel is als je zingt. Een optie om alleen de clips te bekijken is er helaas niet.


Op audiogebied zijn de zaken ook allemaal perfect geregeld. Er zijn redenen genoeg om jezelf af te vragen of opnames van meer dan 40 jaar geleden nog wel goed klinken. Maar dankzij de helden van tegenwoordig in Abbey Road zijn alle tracks digitaal geremasterd. Deze geremasterde tracks zijn ook gebruikt in de game en hierdoor heb je superieure geluidskwaliteit, mits je de noten goed aanslaat, anders hoor je nog steeds niks. Ook de verschillende bijgeluiden die je hoort als iets hebt vrijgespeeld of een menu aan klikt passen perfect in de stijl van de game. In de audiovisuele sectie valt er dus niks op te merken.

De game kent verschillende modes, in Quickplay kun je kiezen voor het spelen van een gewoon nummer of de strijd met elkaar aan te gaan in twee soorten duels, zowel online als offline. Nieuw is dat tijdens Quickplay alle nummers meteen voor je beschikbaar zijn. Dan heb je de Story modus, waarin je wel eerst alle nummers zult moeten vrijspelen, dit doe je door te beginnen in het begin van de jaren ’60 en zo loop je de achtjarige carričre van de band af. Als je in de Story mode op een nummer drie sterren behaalt, speel je één foto vrij, bij vijf sterren twee. Deze foto’s zijn vergezeld van leuke weetjes die enigszins betrekking hebben op de getoonde afbeelding die je niet zo één-twee-drie met Google zal vinden. Als je op den duur een bepaald aantal foto’s hebt vrijgespeeld, speel je één van de vijf zeldzame video’s vrij om te bekijken. Een heerlijke kers op de al zeer smakelijke taart voor de fans dus.

Naast deze twee modes, die je het meest van alle zult gaan spelen, is er ook de oefenmodus, waarin je kunt gaan oefenen. Dit kunnen delen uit nummers zijn, maar ook gewoon de hele nummers zelf. Ook zijn er zeer duidelijke tutorials gemaakt, die helemaal geen ramp zijn om te volgen, zowel voor het zingen als de gitaar als de drums. Voor dat laatste instrument is er zelfs nog iets speciaals gedaan. Je kunt namelijk oefenen op vijfenveertig beats op verschillende snelheden om zo je drumvaardigheden te verbeteren. Daarnaast zijn er vijfentachtig beats die Ringo Starr gebruikte tijdens het drummen, de zogenaamde Beatle Beats, welke een grote uitdaging zijn wanneer ze tegen het einde aan lopen.


Een minder grote uitdaging zijn de nummers op zich zelf, veel nummers van The Beatles zijn namelijk niet echt uitdagend te noemen voor de mensen die eerdere Rock Band en Guitar Hero games al op Hard/Expert voltooiden. Er zitten enkele uitdagingen tussen, en op expert wilt het er zeker ruig aan toe gaan, maar het gros is niet al te moeilijk om te voltooien. De Story modus kun je dan ook al in één goede middag voltooien, inclusief alle foto’s. Dat is natuurlijk erg jammer, maar je hebt dan wel vijfenveertig geweldige nummers om op los te gaan, als je een Beatles fan bent. De game kent namelijk alleen nummers van The Beatles zelf en is op geen enkele manier compatibel met andere Rock Band delen en DLC.

The Beatles: Rock Band is uiteindelijk een geweldige game geworden, de Beatlemania vibe is goed neergezet en de game pikt vijfenveertig zeer goede nummers van de band uit hun catalogus. Als Beatles fan kan je dan ook niet genoeg krijgen van deze game, terwijl andere mensen waarschijnlijk het spel eerder zullen wegleggen vanwege het gebrek aan uitdaging en de nummers. Het voordeel van dit is dan weer wel dat je vrienden het spel sneller zullen oppikken en dus eerder volop mee kunnen rocken. Al met al is het een geweldige game voor fans geworden en zeker geen zwarte bladzijde in de Rock Band franchise en Beatles legende.
Beoordeling
Gameplay   85
Sound   95
Graphics   90
Replay   90

Keep that one. Mark it Fab.
90


08:27  Wet
08:20  Wet met drietal gameplayvideo's
 Reacties (14)
 Pagina: 1
zie sang op 16-09-2009 om 11:25 [Niv: 80 / Exp: 3986]
Sorry geef mij maar GH en de score ,daar heb ik ook zo mijn bedenking bij .
Heb de game zelf en de gameplay is moeilijk .
Wat heb je dan nog aan je game als je moet normaal gamen .
Voor de beatles fans zeker een must anders vele
???? hierbij

Gast (131.174.244.xxx) op 16-09-2009 om 11:33
De gameplay is gewoon een stuk makkelijker vergeleken met de niveaus van een Rock Band (2) en Guitar Hero.

Het is jammer dat er maar 46 songs zijn maar aan de andere kant zijn er genoeg challenges en trophies/achievements te halen waardoor de speelduur sowieso verlengd wordt.

Ik heb de game eigenlijk gekocht vanwege de visuele stijl en dat het weer een 'ritme-game' is, ben niet zo'n The Beatles-fanaat maar vermaak me toch prima met de game *D en het ziet er ongelooflijk goed uit. Het cijfer meer dan waard, alhoewel ik de Graphics 5 puntjes meer had gegeven en de Replay 5 puntjes minder ;)

Jelle Havermans op 16-09-2009 om 14:19 [Niv: 103 / Exp: 5158]
Mooi stukje. Grafisch is de game echt overdonderend, en natuurlijk zijn een groot aantal van de nummers geweldig. Helaas is de game wel een echte 'voor de fans' game geworden, en dat vind ik toch best jammer. Het had leuk geweest al waren er bijvoorbeeld nog een klein aantal nummers van b.v. Bob Dylan of andere iconen uit dat tijdperk ingestopt. Nu is het allemaal wel wat eentonig. Maar voor de fans blijft dit natuurlijk een godsgeschenk

Snakesonic op 16-09-2009 om 14:23 [Niv: 57 / Exp: 2832]
Groot beatles-fan, maar de enige rockband die ik gespeeld heb was rockband unplugged en dat vond ik niets

paul01 op 16-09-2009 om 16:10 [Niv: 0 / Exp: 11]
HELP, i need somebody, een leuk spel maar ik heb als niet gamende ouwere jongere beatlefan nog niet alles door. In bovenstaande recensie staat bv "Deze geremasterde tracks zijn ook gebruikt in de game en hierdoor heb je superieure geluidskwaliteit, mits je de noten goed aanslaat, anders hoor je nog steeds niks." Ik hoor dus niet/nauwelijks mijn instrumenten maar wel altijd het origineel. ik had gehoopt meer mezelf en minder het origineel te horen. Ook heb ik bij de tutorial niets over de bas staan. (Wel drum en zang) .Doe ik iets fout? Alvast bedankt voor je reactie,

Stefan Vogels (Redacteur) op 16-09-2009 om 16:34 [Niv: 58 / Exp: 2923]
@paul01: Tijdens het spelen van de game heb ik op een paar punten de noten niet aangeslagen en lange noten kort afgekapt en dit hoorde ik terug in de game. Het is niet zo dat als je de noten goed speelt dat je jouw instrument extra hard kunt horen, het origineel speelt dan gewoon.

Bij de tutorial klopt het, er is een gitaar tutorial die drie delen bevat, voor bass is er geen speciale tutorial, omdat deze hetzelfde speelt als de gewone gitaar.

Ik hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord, anders hoor ik het nog wel

Jelle Havermans op 16-09-2009 om 17:36 [Niv: 103 / Exp: 5158]
@ Snakesonic,

Misschien moet je deze (als groot Beatlefan) dan toch maar is een keer proberen, want de gameplay van Rockband: Unplugged is niet te vergelijken met die van deze of elk ander Rock Band deel.

Gast (62.195.105.xxx) op 16-09-2009 om 18:37
Goed geschreven! Ik heb hem zelf een paar dagen binnen en geniet met volle teugen, de vormgeving is gewoon briljant en uiteraard is de muziek ook heel tof, toch hoop ik nog op, obladi oblada, yesterday, let it be en eleanor rigby en all you need is love maar die komt er aan (ik heb een ps3)

Paintskillz op 16-09-2009 om 21:00 [Niv: 90 / Exp: 4490]
All you need is love, is geloof ik 360 exclusive en de opbrengsten daarvan gaan naar een Fonds.

Gewijzigd door Paintskillz op 16-09-2009 om 21:00

Stefan Vogels (Redacteur) op 16-09-2009 om 22:08 [Niv: 58 / Exp: 2923]
All You Need is Love is een tijdelijke exclusive geworden voor de Xbox 360, in tegenstelling tot wat werd aangekondigd op de E3. Het nummer komt ergens in oktober geloof ik naar de PS3. De opbrengsten van het nummer gaan naar 'Artsen Zonder Grenzen'.

paul01 op 21-09-2009 om 18:48 [Niv: 0 / Exp: 11]
It's getting better all the time ... He Stefan, bedankt voor je reactie. ik snap er al weer wat meer van. Er zijn nog een paar dngen die ik niet helemaal snap:
- je hebt het over een gitaar tutorial... Ik zie wel drum maar geen gitaarles
- als ik free drum, gewoon een beetje lekker slaa, dan weet ik niet hoe hij weer uit moet. alles lijkt geblokkeerd. Alleen de stekker eruit helpt nog. is dat normaal?
- zowel gitaar als zang doen het ok tijdens het spelen maar de drum vind ik nauwelijks te horen. Is dat gebruikelijk of kan het volume nog wordne ingesteld?

Alvast bedankt voor je reactie ,

Paul

Stefan Vogels (Redacteur) op 22-09-2009 om 16:24 [Niv: 58 / Exp: 2923]
- Als het goed is zul je de gitaar tutorial zien verschijnen als je met een gitaarcontroller aangesloten naar het desbetreffende menu gaat.
- Bij Free Drum moet je op de Start knop drukken op je drumstel om daarna af te kunnen sluiten.
- Dit is gebruikelijk in de nummers, in maar weinig nummers overheerst de drum. Volume van een aantal dingen kan bij opties worden ingesteld, of dit ook van de instrumenten apart is kan ik je nu niet met zekerheid zeggen, maar je kan altijd even kijken onder opties.

Ik hoop je hiermee weer verder te hebben geholpen. Succes in ieder geval

paul01 op 23-10-2009 om 17:42 [Niv: 0 / Exp: 11]
he Stefan, bedankt , bijna alles op orde. Last problem: hoe laat ik (andere) spelers meedoen. Niet on -line, maar gewoon thuis. ik krijg iedere keer bij welk instrument dan ook, mijn eigen naam( zal ik de eerste keer hebben opgegeven) maar anderen doen ook mee . Waar ? Wat ? Hoe? Ben benieuwd, alvast bedankt,

paul

Stefan Vogels (Redacteur) op 29-10-2009 om 20:37 [Niv: 58 / Exp: 2923]
Je hoeft alleen maar de controllers aan te sluiten en dan kunnen ze bij quickplay op de groene knop of X (PS3)/A (360) drukken om mee te doen. Je ziet dan een paar keer je eigen naam, maar dit is gewoon normaal, je speelt dan gewoon met meerdere mensen onder je eigen naam. In-game maakt het niks uit en iedereen heeft plezier

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
The Beatles: Rock Band
Type:
Game
Releasedatum:
09-09-2009
Ontwikkelaar:
Harmonix Studios
Uitgever:
Electronic Arts
Media:








Meer media