Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
05 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
04 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(5) 
(0) 
02 Juni 2024 
(0) 
01 Juni 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Gamed Gamekalender Juni 2024
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Feature:

Dit was februari


Door Gideon op 02-03-2011 om 06:56
Bron: Gamed

Het kortste maandje van 2011, ervan uitgaand dat de wereld pas vergaat in 2012, zit er alweer op en dat betekent dat het tijd is voor een terugblik op de afgelopen 28 dagen. Roddels, geruchten, keiharde cijfers en emmers vol modder kwamen voorbij en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.


De maand was nog maar amper begonnen of het eerste slechte nieuws kwam binnen: MTV Games is niet meer. Het bedrijf fungeerde vooral als uitgever van titels welke in MTV studio’s, zoals Harmonix, werden ontwikkeld, maar aangezien deze studio’s zijn verkocht viel er nog bar weinig uit te geven. Naast dit trieste nieuws werd halverwege februari ook bekend gemaakt dat Hudson Entertainment de deuren sluit. Vrees niet, dit betekent niet dat we geen games van Hudson meer zullen zien, het gaat hier ‘slechts’ om de Amerikaanse uitgevertak, welke overbodig is sinds Konami deze taken overneemt na de volledige overname van de Japanse ontwikkelaar. Een ontwikkelaar die wel de deuren moest sluiten was Seven Studios, bekend van hun werk aan o.a. DJ Hero. Freestyle Games, de andere ontwikkelaar welke aan de franchise werkte, schijnt geen last te hebben van Activisions voorjaarsschoonmaak: zij zouden niet in het personeelsbestand hoeven te snijden. En het zijn niet alleen Activisions eigen studio’s welke onder de loep zijn genomen, ook de concurrent moet het ontgelden. Geruchten in de industrie gaan dat de gigant namelijk Take-Two wil overnemen, iets wat door de analisten wordt bevestigd.

Naast faillissementen, reorganisaties en overnames kwamen ook de nodige verkoopcijfers voorbij. Zo meldt Sony vol trots dat de PlayStation 3 maar liefst 47,9 miljoen keer is verscheept. Microsoft bevestigde vervolgens dat zij nog steeds voorliggen: de Xbox 360 is wereldwijd zo’n 50,9 miljoen keer verscheept. Dat konden de Japanners dan weer niet helemaal hebben, waarna vol trots bekend werd gemaakt dat het kleine broertje, de PlayStation 2, een dikke 150 miljoen keer naar de winkels is gegaan. Sony’s Scott McCarthy voegde hieraan toe dat de gamers met een Sony console er vanuit moeten gaan dat games steeds minder vaak exclusief zullen zijn. In plaats daarvan zullen gedeeltes in games, zoals in Batman: Arkham Asylum, exclusief voor een bepaald platform zijn. Interessant voor ons gamers, want wij hebben de games nodig. Daar tegenover staat natuurlijk dat de ‘games’ ook gamers nodig hebben. Zo is bekend gemaakt dat de MMO Star Wars: The Old Republic ‘slechts’ een half miljoen abonnees nodig heeft om winstgevend te zijn. Hopelijk ging hetzelfde op voor Enslaved, want deze game is nog geen 500.000 keer over de toonbank gegaan, wat op zijn zachtst gezegd teleurstellend is. Wat dat betreft was Rockstars Red Dead Redemption vele malen succesvoller, de titel is door ruim 8 miljoen gamers gekocht.

Een minstens zo succesvolle serie is het Japanse Final Fantasy, welke vooral in januari veel aan bod kwam. Ook deze maand komt Square-Enix’ serie weer voorbij. Zo is bekend gemaakt dat Final Fantasy IV voor de PSP in april naar Europa komt, terwijl Final Fantasy III zal worden uitgebracht voor de iPhone in maart. Minder nieuws is dat de Dissidia serie, een beat’m up spinoff, volgens Tetsuya Nomura niet meer in de huidige vorm zal terugkeren en misschien zelfs helemaal niet meer terugkomt. Dit laatste geldt voor ons Europeanen ook voor de Wii-RPG Arc Rise Fantasia. Net als The Last Story zal ook deze titel niet in Europa uitgegeven worden. Er is nog wel hoop voor de PlayStation 3 RPG Tales of Graces F, deze zal verrassend genoeg wel uitkomen in de VS, dus misschien later dit jaar ook in Europa. Ook Ubisoft heeft goed nieuws voor de stealthfans onder ons: de Splinter Cell Trilogy HD komt naar de PlayStation 3. Bezitters van Sony’s console zullen minder blij zijn met het nieuws van het Japanse blad Famitsu dat Gradius PS3 hartstikke dood is; Konami zou het hele project geannuleerd hebben.

Kinect ligt alweer bijna een half jaar in de schappen, maar echt vlotten wil het nog niet met de games. Of Sesamstraat: Once Upon a Monster daar verandering in gaat brengen valt te betwijfelen, maar het geeft de mensen met de camera in ieder geval weer iets om naar uit te kijken. Interessanter vonden wij het nieuws dat er, ondanks een wisseling van studio, toch een vervolg komt op The Darkness. Tevens kunnen we een zesdelige comic-serie verwachten welke speciaal gemaakt is voor Batman: Arkham City, een game waarvan we deze maand leerden dat er géén multiplayer in zal zitten. Twee alinea’s geleden hadden we het nog over Activision’s grote schoonmaak en dit heeft ook gevolgen voor enkele projecten en series. Zo hoeven we binnenkort geen nieuwe Guitar of DJ Hero meer te verwachten en is True Crime: Hong Kong per direct van de baan. Daarentegen komt men wel met een nieuwe Spyro game, welke vooral gericht zal zijn op de jongere gamer. De grote concurrent, EA, heeft de afgelopen maand ook niet stilgezeten. Tot grote teleurstelling van ondergetekende werd bekend dat Mirrors Edge 2 voorlopig in de ijskast staat, maar dat men het wel een belangrijke franchise vindt. De reboot van de Medal of Honor serie wordt wel doorgezet met een heus vervolg, maar helaas is de titel ‘My Garden’ in de GFT-bak verdwenen.


De handhelds waren ook in februari helemaal hot en daarom nemen we ze apart nog even door, te beginnen met Sony’s NGP. Zo is er een Killzone NGP in de maak en gaan er geruchten dat Dark Souls, een culthit op de PlayStation 3, een vervolg gaat krijgen op de handheld. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft bekend gemaakt dat ze de NGP reuze interessant vinden, maar op het moment te druk zijn om Uncharted ervoor te ontwikkelen. Deze klus wordt dan ook uitbesteed aan de studio Sony Bend. Naast Sony Bend is ook ontwikkelaar Rebellion, bekend van Alien Vs. Predator, bezig met een game voor de NGP. Het zou hier gaan om een 3rd person shooter welke is gericht op de multiplayer.

Nadelig voor Sony is het feit dat de NGP géén UMD’s kan afspelen. Om de PSP-toppers toch speelbaar te maken is men aan het overwegen om de games op geheugensticks te verkopen. Het ontbreken van de mogelijkheid om UMD te spelen lijkt een vreemde zet, maar Sony beweert van haar fouten te hebben geleerd. Zo was de E3 2006 (eerste beelden PlayStation 3) een groot drama en dat wil men met de NGP aankomende E3 voorkomen. Toch moet je niet verwachten dat de handheld net zoveel zal kosten als de PSP bij de launch, het apparaat zal aanzienlijk duurder zijn. Ondanks dat is men er bij de Japanse gigant van overtuigd dat de NGP het beter zal doen dan zijn voorganger. We gaan het zien!

Naast de NGP is de Nintendo 3DS, welke 25 maart al in de winkels ligt, volop in het nieuws. De maand begon met een sneer richting Sony. Nintendo’s CEO Iwata vertelde dat de consument niet zit te wachten op een handheld met 3G ondersteuning waarvoor je maandelijks moet betalen. Waar men, hopelijk voor de ontwikkelaars, wel op zit te wachten zijn Super Meat Boy 3DS en Plant VS Zombie 3DS: beide games zullen namelijk nog dit jaar op de Nintendo 3DS verschijnen. Ook Cave Story krijgt een 3D remake, waarmee duidelijk lijkt te zijn dat de downloadable titels hun geluk massaal beproeven op Nintendo’s nieuwe handheld. Eerder nog zien we ook een reeks compleet nieuwe games, Nintendo heeft namelijk bekend gemaakt welke titels we bij de Europese launch mogen verwachten. Als laatste kwam er nog een aardig feitje aan het ligt, zo tegen het einde van de maand. Nintendo heeft namelijk bekend gemaakt dat de Nintendo 3DS een eigen puntkaartensysteem krijgt welke later dit jaar geïntroduceerd zal worden.

Naast aankondigingen staat gameland altijd bol van de geruchten. De Privé, Story of Panorama (of Playboy, want ook die lezen we vooral voor de interessante artikelen) zouden er pagina’s mee kunnen vullen, ware het niet dat wij veel sneller zijn. Zo startte de maand met het gerucht dat de (momenteel spoorloze) game I Am Alive van Ubisoft een digitale release zou krijgen; het spel is niet goed genoeg om een retail versie te rechtvaardigen. Echter was Ubisoft er snel bij om het gerucht de kop in te drukken, het zou om een grapje gaan en de game is nog steeds in ontwikkeling voor de winkelmarkt. Echter, waar rook is… Iets waar Ubisoft ook niet vies van is, is het uitbrengen van ‘oude’ titels in een strakker jasje op de PlayStation 3. Echter gaan er geruchten dat dezelfde titels, zoals Prince of Persia Trilogy HD, ook naar de Xbox 360 zullen komen. Microsoft zelf zou eind 2011 hier nog een schepje bovenop doen met Halo HD, een game welke al langer in het geruchtencircuit de ronde gaat. Oude series lijken ook te herleven in compleet nieuwe vorm; zo schijnt EA weer met Command & Conquer aan de slag te gaan, terwijl Capcom’s Ono een nieuwe Onimusha wil. Capcom VS Nintendo lijkt echter voorlopig niet te komen, zowel Nintendo als Capcom hebben er (nog) geen oren naar. Wat we wel mogen verwachten is een nieuwe James Bond titel, terwijl LucasArts druk is met een nieuwe game in het Star Wars universum. Last, but not least gaan in kamp Microsoft de geruchten dat er een Gears of War titel voor Kinect komt welke on-rail zal zijn, terwijl in kamp Sony wordt gefluisterd over een nieuw type PlayStation 3 en een heuse PlayStation tablet. Wat er van waar is? Dat lees je ongetwijfeld in de ‘Dit was…’ over enkele maanden.

De geruchten zijn geweest, nieuwe releases voorbij gekomen en de zakelijke details benadrukt. Kortom; tijd voor de ‘Huillie van de Maand’! Hoewel februari maar 28 dagen telt bleek het meer dan genoeg tijd deze rubriek te vullen met huillies uit alle hoeken van de industrie (en zelfs daarbuiten). De opening is voor LG en Sony. Sony klaagde LG aan met betrekking tot patenten, maar deze liet dat niet op zich zitten en klaagde Sony weer aan. Dit laatste lijkt succesvoller te zijn, want de import van PlayStation 3’s in Europa is de aankomende tien dagen al stilgelegd. Wie een kuil graaft voor een ander…

Ook Bruce Shelley, oprichter van Ensemble Studios, komt in aanmerking. Hoewel Age of Empires III namelijk ontzettend succesvol was, heeft hij naar eigen zeggen weinig plezier beleefd aan de game. Sterker nog, de beste man noemt de game één grote fout en als het aan hem gelegen had was het spel nooit onder de ‘Age of Empire’ titel op de markt gekomen. Leg dat maar eens uit aan de miljoenen gamers die jouw salaris betaalden door de game te kopen. Een derde belangrijke gegadigde voor de ‘Huillie van de Maand’ is de volledige filmwereld; schijterds! Jawel, de heren en dames willen namelijk best een Bioshock film, maar dan moet de rating wel zo zijn dat iedereen boven de 13 deze zonder begeleiding mag bekijken. Regisseur Gore Verbinski ziet dit niet zitten, want dit zou betekenen dat de combinatie Little Sisters en injecties al volledig over boord zou moeten. Een hele onderwaterwereld op beeld krijgen kost echter geld, maar dit krijgen ze niet rond zonder de rating aan te passen. Een vicieuze cirkel dus, welke alleen de geldschieters kunnen doorbreken door iets meer lef te tonen. Een schokkende huillie deze maand waren... wij! Jawel, wij gamers hebben Atlus namelijk gevraagd de game Catherine simpeler te maken, het was veel te moeilijk! Boehhoehoe! Atlus heeft geluisterd en beloofd met een patch te komen voor de momenteel alleen in Japan uitgebrachte game. Shame on you, shame on you….

Echter was de ‘Huillie van de Maand’ in februari makkelijk te kiezen. Het volgende, uiterst bizarre, bericht kwam ons ten ore: videogames zijn de veroorzaker van de toename van verkrachting. Mmmmmmwwwwaat? Jawel, als we het Amerikaanse Fox News mogen geloven althans. In een reportage over de volgens hen ‘ergste videogame ooit’ (lees: Bulletstorm) lieten ze twee zogenaamde experts aan het woord. Psychologe Carol Lieberman vertelde hier doodleuk dat het aantal seksueel getinte scènes in videogames het aantal verkrachtingen doet toenemen. Echt onderzoek kon ze overigens niet over leggen. Carol, gefeliciteerd, jij bent bij deze met kop en schouders boven de rest uitgekomen als ‘Huillie van de Maand’!


Ook in februari recenseerden we weer een hoop games voor je, maar liefst 13 stuks. Met een gemiddelde van 79 een uitzonderlijk goed scorende maand, waarbij echte flops ontbraken. Om deze reden is dan ook besloten de ‘flop van de maand’ top 3 niet te plaatsen, want zo slecht waren Bionic Commando Re-Armed 2, SEGA Dreamcast Collection en X-Men Arcade nog niet. Deze drie slechtst scorende titels kwamen alle drie uit op een 60. Wat dat betreft waren de scores in de bovenste regionen traditioneler, de gehele top drie scoort boven de 90. Verrassend genoeg gaat het bij alle drie de titels om een vervolg, een tweede deel om precies te zijn. Hier komen ze nog eenmaal voorbij:

2. Dead Space 2
Ondanks een ietwat overbodige multiplayer een fantastische sequel. …Cijfer: 92.
2. LittleBigPlanet 2
Een heerlijke sequel die creatievelingen vrij spel geeft....Cijfer: 92.
1. Mass Effect 2
Mass Effect 2 blijft een topper. …Cijfer: 95.

Een mooie top drie weer die ongetwijfeld ook bij jullie in de smaak zal vallen. Niet voor niets kwamen er na de ‘Dit was februari’ feature ook de nodige boze mailtjes met de vragen: waar zijn Dead Space 2, LittleBigPlanet 2 en Mass Effect 2?!


Volgende maand zal de ‘Dit was’ ongetwijfeld vol staan met nieuwtjes over de release van de Nintendo 3DS. Ook de GDC is dan voorbij gekomen, wat vast en zeker weer de nodige nieuwe titels gaat voortbrengen. Een nieuwe trailer voor The Legend of Zelda: Skyward Sword en gameplaybeelden voor Batman: Arkham City? We gaan het zien! Bedankt voor het lezen en hopelijk tot volgende maand!


07:01  Bulletstorm
06:46  Video's Cartoon Network Punch Time Explosion
 Reacties (14)
 Pagina: 1
laraishond op 02-03-2011 om 07:25 [Niv: 154 / Exp: 7700]
volgende maand een nieuwe trailer voor he Legend of Zelda: Skyward Sword?
Kom maar op!

AceD op 02-03-2011 om 07:31 [Niv: 22 / Exp: 1081]
ME 2 is toch al tijden uit?

Nickdhnick op 02-03-2011 om 08:32 [Niv: 60 / Exp: 2998]
AceD nog niet voor de PS3 toch?

Gast (84.25.87.xxx) op 02-03-2011 om 10:14
komt er btw ook nog een review van kirby`s epic yarn of heb ik die over het hoofd gezien?

Rene Groen (Eindredacteur) op 02-03-2011 om 11:36 [Niv: 747 / Exp: 37359]
@ Gast: Deze zal ik nog schrijven.

Gast (81.70.207.xxx) op 02-03-2011 om 16:10
[Hiervoor hebben we een nieuwssubmit, gelieve niet random onder artikels te gooien die er niet over gaan - Red.]

Gewijzigd door Rene Groen op 02-03-2011 om 17:37

GanGsterG op 02-03-2011 om 17:17 [Niv: 256 / Exp: 12782]
Van dit artikel klopt helemaal niets ik zie niks staan over kz3 en mass effect 2 kwam uit in Januari, dus wat heeft dat met februari te maken.

Rene Groen (Eindredacteur) op 02-03-2011 om 17:39 [Niv: 747 / Exp: 37359]
@ GanGsterG: De Mass Effect 2 review is geschreven in februari, om die reden in dit overzicht. Is ook meteen de reden dat de Killzone 3 review - mits deze genoeg scoort - in het overzicht van maart zal zitte.n

Overigens grappig: je denkt dat twee puntjes niet kloppen en meteen komt er helemaal niets van het artikel? Rare beredenering

Gast (81.70.207.xxx) op 02-03-2011 om 17:47
Rene waar is dat nieuws submit dan?

Joni Philips (Eindredacteur) op 02-03-2011 om 18:04 [Niv: 1182 / Exp: 59076]

Gideon op 02-03-2011 om 18:13 [Niv: 163 / Exp: 8165]
@GanGsterG: zoals René al aangaf (en zoals je zelf ook in het artikel had kunnen lezen) is dit niet meer dan een opsomming van de drie hoogste cijfers welke door Gamed zijn gegeven in februari. Als een game goed is, maar eind februari uitkomt, dan zie je deze ongetwijfeld terug in maart. Overigens valt het me op dat je een heel artikel beoordeeld op amper één alinea...

Robert op 02-03-2011 om 19:57 [Niv: 206 / Exp: 10294]
Geen bericht over het sluiten van Bizarre?

GanGsterG op 03-03-2011 om 22:16 [Niv: 256 / Exp: 12782]
@gideon
Ja misschien is kz3 nog niet gerieuvewed, dan is het nog geen excuus om het te behandelen in Maart.


@Rene groen
Ja ik vind dat het artikel niet goed is als er 2 grote grove fouten inzitten naar mijn mening.

Gideon op 03-03-2011 om 22:37 [Niv: 163 / Exp: 8165]
Dude, wat is je probleem? Hoezo 'grote fouten'? We geven aan dat het een top 3 is van best scorende games welke een recensie hebben gehad op Gamed in de betreffende maand. Lijkt me duidelijk. Dan kun je hoog of laag springen, maar we kunnen toch niet aangeven of een game goed is of niet wanneer we het zelf niet gespeeld hebben?

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Terugblik Gamed
Type:
Feature
Releasedatum:
Maandelijks
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:
Geen media gevonden