Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
07 Mei 2024 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(2) 
(4) 
(0) 
04 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
02 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
Serious Sam Collection
Retro Geschiedenis: de PlayStation War
Een Industrie Die Verandert...
Gamed Most Loved - Best Reviewed
Review:

Gears of War 3


Door Rene Groen op 23-09-2011 om 14:43
Bron: Gamed

Met een 95-score was Gears of War 2 één van de beste titels die Gamed in 2010 beoordeelde. De lat is in de tussentijd alleen nog maar hoger komen te liggen en dus is de vraag of Gears of War 3 de kwaliteit wederom hoog kan houden en tegelijkertijd aan voelt als een waardige afsluiter van de trilogie.

Eerder al namen we de verhaallijn van de gehele trilogie onder de loep, waarbij dit derde deel eigenlijk een tweedeling kent. Enerzijds is het een afsluiter, een voltooiing van het verhaal waarbij we te weten komen hoe het af zal lopen met Sera. Anderzijds is er ook veel ruimte voor de achtergrond, zo krijgen we antwoorden op vragen die karakters al langer achtervolgen en is getracht wat meer emotie naar de voorgrond te brengen. Het tempo lijkt hierdoor op sommige momenten lager te liggen dan bij zijn voorgangers, er is op gepaste momenten net iets meer rust om het verhaal op je in te laten werken. Het is echter nergens een tranentrekker, net op het moment dat Epic Games deze kant op lijkt te gaan komt de actie weer volop in beeld zoals we dit gewend zijn uit de serie.


Verwacht echter niet dat Gears of War 3 de serie ineens over een geheel andere boeg gooit. De weg die is ingeslagen in de vorige delen krijgt een vervolg, echter is er wel degelijk getracht om het geen exacte kopie te maken. De nieuwe vijanden voelen verfrissend aan, het tempo is – zoals gezegd – beter in balans, de algehele campagne duurt langer dan in de voorgaande delen, de nieuwe wapens voegen daadwerkelijk iets toe aan de gameplay en met een mech kun je nu serieuze schade aanrichten. Op papier klinken deze toevoegingen minimaal, maar we zouden het ook andersom kunnen stellen: zitten gamers te wachten op Gears of War 3 die de gameplay ineens volledig op de schop gooit? Het antwoord zal grotendeels ontkennend zijn, een gedachte die Epic Games eveneens gehad heeft. Ze hebben juist hierdoor de nadruk gelegd op punten waar nog meer variatie en verbetering in mogelijk was, wat mij betreft een veilige maar verstandige keuze. Toch kunnen we tegelijkertijd niet ontkennen dat Epic Games misschien wel iets té veilig geweest is, met name de baasgevechten geven nogal het gevoel alsof je het allemaal eerder hebt gedaan op een exacte wijze.

Zoek je toch iets compleet anders in de campaign, dan is er nog altijd de Arcade mode. Spelers dienen hierbij samen te werken om de multiplier zo hoog mogelijk te houden en daarmee hun scores te spekken. Tegelijkertijd is er nog altijd een competitieve instelling, er worden namelijk ook individuele scores bijgehouden en dus wil je nog altijd zelf die kills maken. Tevens is er een humoristische ondertoon door bijvoorbeeld de grote hoofden aan te zetten.


De eerdere Gears of War delen wisten grafisch het beste uit de Xbox 360 te halen en ook met dit derde deel toont Epic Games aan dat er nog volop leven zit in de console. Ze lijken zich hierbij toegelegd te hebben op de effecten, waarbij met name de lichtinvallen en rook zeer realistisch in beeld komen. De omgevingen kennen verder veel detail en meer kleur dan zijn voorganger. Het lijkt een teken van hoop in een grotendeels verwoeste omgeving.

Net zoals bij diens voorganger kent Gears of War 3 wederom de Horde Mode. Om daadwerkelijk aan te tonen dat het geen simpele kopie betreft is er 2.0 achter geplakt, toch blijft de basis hetzelfde: overleef vijftig golven aan Locust. In iedere tiende golf dien je je te ontdoen van een baas die uiteraard toenemen in moeilijkheidsgraad. Gelukkig sta je niet per definitie 1-0 achter, voor het verslaan van vijanden krijg je namelijk geld die je tussen de rondes door kunt gebruiken om je te wapenen tegen de aankomende vijanden. Hierbij valt te denken aan barrières om de Locust tegen te houden, wapens om ze te doden en zelfs de mogelijkheid om je na het overlijden terug in het veld te brengen. Op het juiste moment de juiste middelen kopen is hierbij van groot belang, te vroeg al je geld over de balk smijten kan je op een later moment lelijk opbreken. In de Beast Mode is het bovenstaande geheel omgedraaid, dit keer spelen we als diverse Locust om juist de Gears het vuur aan de schenen te leggen. Doel is om binnen het tijdslimiet je van de mensen te ontdoen, waarbij de tijd toeneemt en het speelbare Locust beter wordt naarmate je verder komt. Een verfrissende insteek binnen een reeds bekende mode.


Hoewel Gears of War 2 nog altijd één van de meest gespeelde multiplayertitels op Xbox Live is bestaat er tegelijkertijd de nodige kritiek. De matchmaking werkte vaak niet goed, de bewegingssnelheid werd niet door iedereen gewaardeerd en de wapens waren niet geheel in balans. Hoewel een multiplayer als deze zich natuurlijk pas definitief laat beoordelen na deze meerdere weken gespeeld te hebben lijkt het erop dat Epic zich ditmaal heeft herpakt. De matchmaking werkt vloeiend, de wapens kennen een betere balans, de uitgebreide statistieken werken motiverend en de verschillende modi zijn op een juiste manier samengevoegd.

De grootste verandering in de multiplayer vinden we in Team Deathmatch. Het is de klassieke Warzone variant die we reeds kennen, maar dan met een kleine twist. Ieder van de twee teams heeft vijftien respawns, wanneer deze echter op zijn moeten de overgebleven teamleden doorvechten tot één van hun over blijft. Eveneens nieuw is Capture the Leader, een samensmelting van Guardian en Submission. Alhier dienen de leiders Queen Myrrah en Prescott zo lang mogelijk gevangen genomen worden door het andere team om zo punten te scoren. In totaal zijn er nu zes multiplayer modi (naast de bovenstaande twee vinden we ook King of the Hill, Warzone, Execution en Wingman), waarbij Epic Games een juiste balans heeft gevonden in het aanbod. De maps zijn hierbij een combinatie van oude bekenden (waaronder een nachtelijk Gridlock) en nieuwe gezichten.


Gears of War 3 is grotendeels wat we van de game verwachten. Het is een afsluiter van een trilogie, een beantwoorder van vragen, een grafisch indrukwekkende game en een titel wiens multiplayer nog lang gespeeld zal worden. Epic Games speelt hierbij vooral op safe, ze hebben getracht de game te perfectioneren en enkel dingen toe te voegen wanneer dit puur noodzakelijk was. Het is meteen één van de weinige kritische puntjes die we naar voren kunnen brengen, dat er misschien wel iets te voorzichtig is omgesprongen met de mogelijkheden. Tegelijkertijd kunnen we ze dit lastig kwalijk nemen, de aanpassingen die zijn aangebracht tillen de game namelijk wel degelijk naar een hoger niveau. Of het nu de singleplayer, de Horde / Beast Mode of de multiplayer betreft, Gears of War 3 is een waardige afsluiter geworden. En nu maar hopen dat we hiermee niet het einde van de franchise gezien hebben.

De vaste Gamed bezoeker weet wellicht dat oud-redacteur en shooterfanaat Roderick zowel de review van Gears of War als diens sequel heeft geschreven, we vroegen hem dan ook hoe hij dit derde deel heeft ervaren.

"Gears of War 3 is als een steengoede Jerry Bruckheimer film: het is een geweldig spektakel vol visuele hoogtepunten. Je zit altijd op het puntje van je stoel terwijl je een sterke mix van actie en humor beleeft onder het geweld van een bombastische soundtrack. Gears of War is nooit een game geweest met het meest ingewikkelde verhaal, of de meest gecompliceerde gameplaymogelijkheden. Wel is het een serie geworden die als geen ander heeft laten zien welke elementen een game nodig moet hebben om écht leuk te zijn. Gears of War 3 bewijst dat er op de eerdere delen, die al zo goed waren, nog een boel was te verbeteren: er is meer afwisseling, meer actie en meer verhaal. De Lambent is een mooie nieuwe tegenstander, die een nieuwe aanpak vereist.


Toch is er nog ruimte voor verbetering: ondanks de grotere omgevingen lijkt het coversysteem het maximale potentieel wel bereikt te hebben. Ook lijkt het in de Gears of War games maar niet mogelijk om een eindbaas te creëren die op gameplayvlak echt inventief is. Dit zijn echter kleine smetjes op een fantastische ervaring. Voor je 60 euro heb je aan Gears of War 3 sowieso het beste pakket dit jaar: Arcade, Horde, Beast en de multiplayer mode bieden ongelofelijk veel waarde. Hulde aan Epic games voor dit pareltje."
Beoordeling
Gameplay   90
Sound   90
Graphics   94
Replay   95

Epic Games speelt op safe en levert hiermee een waardige afsluiter van de trilogie af.
92


15:40  Diablo III komt begin 2012
06:21  PSOne - Deel 69
 Reacties (35)
 Pagina: 1 | 2
bazchillin op 23-09-2011 om 14:49 [Niv: 5 / Exp: 273]
Goede review!
" Wel is het een serie geworden die als geen ander heeft laten zien welke elementen een game nodig moet hebben om écht leuk te zijn."
Hier sluit ik me volkomen bij aan. Je moet nog steeds moeite doen voor je kill en bent niet al dood voor je weg kan komen zoals zoveel FPS tegenwoordig.

konnichiwa op 23-09-2011 om 14:54 [Niv: 153 / Exp: 7652]
Ik krijg vaak goosebumps van deze game. Gisteren was ik op grindlock (execution) aan het spelen en opeens kreeg ik de song mad world te horen. Game zit vol met kleine details .

Stammetje91 op 23-09-2011 om 14:59 [Niv: 302 / Exp: 15113]
Wow. Nu maar hopen dat ze niet hetzelfde gaan doen als met Halo...

Gast (195.240.188.xxx) op 23-09-2011 om 15:18
Die 4 speler campaign co-op is zo vet. Echt ongelooflijk hoe goed dat in elkaar zit.

Gast (64.20.45.xxx) op 23-09-2011 om 15:26
"Voor je 60 euro heb je aan Gears of War 3 sowieso het beste pakket dit jaar: Arcade, Horde, Beast en de multiplayer mode bieden ongelofelijk veel waarde."

Cou'dn't agree more. DIT is de GOTY 2011. Die extra opties bieden zoveel replay en longplay waarde. Te vet gewoon!

Annoying Orange op 23-09-2011 om 15:27 [Niv: 49 / Exp: 2454]
Game nu al (:p no-life) uitgespeeld op onsane met zn vieren. Het is echt een bruut spel

Gast (188.204.152.xxx) op 23-09-2011 om 15:43
Ik ga het spel over 5 min. dan EINDELIJK kopen. Zo kut dat ik uitgerekend dit jaar begin met studeren :( Goeie review trouwens ;)

Lawliet op 23-09-2011 om 15:43 [Niv: 346 / Exp: 17280]
Echt een top game!

zie sang op 23-09-2011 om 15:51 [Niv: 80 / Exp: 3986]
Kijk er naar uit eerst mijn schoonbroer laten van genieten zelfde met Forza , ben blij dat hij ze koop . Maar op ps3 gaan we dan anders te werk .

BoSs op 23-09-2011 om 15:57 [Niv: 32 / Exp: 1599]
Niet te enthousiast, hè!!!
Het gaat nog een tijdje duren tegen ik er kan aan beginnen.

Roderick op 23-09-2011 om 16:05 [Niv: 417 / Exp: 20866]
Mooie review René!

En wat een game! Tijd voor wat co-op madness binnenkort!

Gast (83.82.8.xxx) op 23-09-2011 om 16:11
95 voor Gears 2. 92 voor Gears 3.


Iets klopt er niet, maar wat?

Rene Groen (Eindredacteur) op 23-09-2011 om 16:16 [Niv: 747 / Exp: 37355]
Lees de review anders eens voordat je vragen stelt waar je zelf een antwoord op kunt krijgen.

Gast (87.209.78.xxx) op 23-09-2011 om 16:29
Heeft niks met Goed lezen te maken.
De verhoudingen kloppen totaal niet.

Gears 2 was hooguit een 8 waar en die gaat er dik overheen.

Gast (87.215.196.xxx) op 23-09-2011 om 16:32
GOTy 2011 voor mij. fantastische game!!!! _O_ _O_

Gast (81.82.24.xxx) op 23-09-2011 om 16:57
Gears of war 3 is in alle opzichten beter en uitgebreider dan Gears of War 2, dus dan is het maar juist ook dat men dan ook een 96 of 97 mag geven, en dan vind ik ook wel dat er inderdaad met de verhoudingen iets niet klopt

NegaKirby op 23-09-2011 om 17:01 [Niv: 7 / Exp: 332]
twee woorden PURE AWESOMENESS

Joni Philips (Eindredacteur) op 23-09-2011 om 17:11 [Niv: 1182 / Exp: 59075]
Binnenkort maar eens Gears of War 1 - 3 kopen als die laatste ook wat goedkoper is.

Gast (217.19.27.xxx) op 23-09-2011 om 17:15
Heb je ze nog niet dan, joni? schaam je..

Joni Philips (Eindredacteur) op 23-09-2011 om 17:23 [Niv: 1182 / Exp: 59075]
Ik heb nog geen Xbox 360 eh Enkele jaren geleden de keuze gemaakt tussen alle DVD boxen van MASH of een Xbox 360, en gezien de hoeveelheid games die hier nu rondslingert komt de 360 pas als hij belachelijk goedkoop is. (Beetje zoals ik vorige generatie heb gedaan)

Gast (217.27.227.xxx) op 23-09-2011 om 17:50
Sterke game, cijfers is hoog maar wel terecht denk ik. Ik heb er weinig op aan te merken. Het is misschien niet wat ik er van verwacht had als afsluiter van deze trilogie maar aan de andere kant waren de verwachtingen misschien wel te hoog.

Wat wel jammer is, is dat als je het spel speelt en je gaat letten op bepaalde dingen je gaat merken dat de 360 grafisch aan zijn eind is. Her en der zijn hebben ze wel wat steekjes laten vallen, waarschijnlijk omdat de 360 het niet meer trekt. De framedrops, in drukke situaties. Doet niks af een het spel en zou er geen minpunt voor geven maar ergens voelt het wel wat gedateerd aan. Een volgende Gears zou ik niet meer op een 360 willen zien. Dat zou zonde zijn. Dit is het einde van deze reeks en moet eigenlijk ook het einde van de 360 zijn. Volgend jaar E3 presenteren van de nieuwe en in het najaar in de verkoop.

Gast (62.193.225.xxx) op 23-09-2011 om 17:57
Wel een beetje laag cijfer, voor de beste 3rd person shooter ever made......

Net of het echt nog beter kon ofzo XD.

Velqor op 23-09-2011 om 18:39 [Niv: 191 / Exp: 9548]
Beetje onterecht dit.. had minstens een 96 verdiend

Gast (84.87.189.xxx) op 23-09-2011 om 20:11
Hey Joni, nog nooit van marktplaats gehoord? En 200 euro vind ik niet duur voor iets wat zoveel plezier geeft.

Dark Nemak op 23-09-2011 om 20:42 [Niv: 23 / Exp: 1128]
@Gast (217.27.227.xxx)

Jij bent een Ps3 fanboy die de 360 hier komt bashen ga op je Ps3 spelen want hier gaat een flame war van komen. P.S ik heb ook een Ps3 dus noem mij geen 360 fanboy.

@Gast (84.87.189.xxx)

Tja hij zal te gierig zijn zeker?

OT:

Bangelijke game voor mij 97 dit is de GOTY en de beste game ooit.

 Pagina: 1 | 2

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Gears of War 3
Type:
Game
Releasedatum:
20-09-2011
Ontwikkelaar:
Epic Games
Uitgever:
Microsoft
Media:








Meer media