Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
18 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
07 Mei 2024 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(2) 
(4) 
(0) 
04 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
02 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
01 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
30 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
29 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
27 April 2024 
(0) 
(0) 
26 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
25 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
24 April 2024 
(0) 
(0) 
23 April 2024 
(0) 
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Gamed Gamekalender Mei 2024
Stellar Blade
Review:

NBA Live 16


Door Rene Groen op 22-10-2015 om 07:47
Bron: Gamed

De geschiedenis van de NBA Live serie is er eentje van grote hoogtes en diepe dalen. Succesvolle uitgaven werden afgewisseld met minder indrukwekkende delen en er werd zelfs besloten om enkele van de versies te annuleren. Vraag is of NBA Live 16 wel bestaansrecht heeft, of beter eveneens in de prullenbak gegooid had kunnen worden.

Net na het opstarten van de game zijn de voortekenen positief. We krijgen de controle over Russell Westbrook en mogen het winnende punt maken tegen de Washington Wizards. Het is slechts een kort fragment, maar laat je direct van de sfeer proeven. Door een samenwerking met ESPN wordt een ervaring aangeboden die weggelopen lijkt te zijn uit een sportuitzending. Een Amerikaanse welteverstaan, inclusief diens showaspect, maar tegelijkertijd vol met gedetailleerde informatie, analyses en begeleidend commentaar. Hoewel niet iedere speler lijkt op zijn evenbeeld is de vormgeving indrukwekkend te noemen, inclusief een publiek dat meeleeft met de actie op het court. Qua presentatie dan ook niets dan lof, maar belangrijker is het natuurlijk of de gameplay dit op kan volgen.


En helaas, op dit punt gaat het toch weer mis. Hoe mooi de aankleding ook is, eronder zit een ietwat onverzorgd lichaam. Voor het schieten is er een nieuw systeem bedacht dat werkt met een percentage en uit te voeren is met een druk op de knop. Bij een worp krijg je te zien hoe goed je het er vanaf hebt gebracht, zodat je weet of je een bal beter vroeger, dan wel later los had kunnen laten. Het gaat begeleid met looplijnen, waardoor je als speler een goed beeld krijgt wat er van je wordt verwacht. Dit werkt allemaal naar behoren en kan zelfs als ietwat simplistisch gezien worden, maar dit is niet het grootste probleem. De balans tussen aanval en verdediging is namelijk compleet zoek. De aanvallende partij is altijd in het voordeel, waardoor je eerder hoopt op een gemiste worp van de tegenstander, dan je kunt vertrouwen op eigen kunde om deze worp te blokkeren. Dit is echter niet het enige probleem. Daar waar lange spelers bij een rebound in het voordeel zouden moeten zijn gebeurde het regelmatig dat een veel kleinere tegenstander met de bal aan de haal ging, ondanks mijn goede positionering onder het bord. Dit kan een keer gebeuren, maar helaas is het spel er dermate consequent in dat je deze hoop laat varen.

De schitterende presentatie wordt verder teniet gedaan door de animaties en reacties van de spelers. Omdat de animaties te beperkt zijn loopt het spel niet altijd even soepel en hier bovenop komt dat spelers in sommige situaties erg traag reageren. Wanneer ik een bal naar ze speel verwacht ik dat ze alert zijn en deze in ontvangst nemen, niet dat hun reactie pas volgt als de bal ze gepasseerd is. Het zijn slordige elementen die de beleving ook op dit punt hard onderuit haalt.


Als gamer lijkt de stap naar het worden van een echte NBA ster ver weg te liggen, maar NBA Live 16 tracht deze ervaring toch dichterbij te brengen. Middels een mobiele applicatie kun je je eigen gezicht inscannen om zo een superster in wording te creëren. Een leuk idee dat in eerdere games al niet erg goed uitpakte en deze nieuwe uitgave zet deze lijn voort. Na meerdere pogingen gaf ik op, mijn gezicht leek simpelweg niet fotogeniek genoeg te zijn om voor basketballer door te kunnen gaan. Het neemt niet weg dat het opbouwen van een carrière met een eigen karakter altijd een leuke bezigheid is en dat is ook hier het geval, mits je de realiteit niet al te hoog in het vaandel hebt. Als nieuwkomer, nog nat achter de oren, kon ik direct meekomen met de groten der aarde. Niet erg natuurgetrouw, maar je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat ballen in eerste instantie alle kanten opvliegen.

In de Rising Star mode draait alles om het opwerken van je karakter. Je start als rookie (een term die je, gezien de vorige alinea, overigens losjes op mag vatten) en dient jezelf op te werken tot een kampioen. Tussentijds verdien je ervaringspunten om diverse kwaliteiten te upgraden, terwijl je ook nieuwe technieken aanleert en je karakter vorm kan geven middels bijvoorbeeld nieuwe schoenen. Hoewel er iets meer nadruk is gelegd op de ontwikkeling van het karakter voelt de mode verder niet veel diepgaander aan dan vorig jaar. Anders is dit voor het online aspect, het zogeheten Live Pro-Am dat uit twee aspecten bestaat. In Live Run komen vier tot tien spelers samen in een vijf-tegen-vijf wedstrijd met een simpel doel: scoor 21 punten en jouw team is de winnaar.


De andere mode is Summer Circuit. Met nog vier anderen vorm je online een team en neem je het in één van de zeven stadions op tegen een team van vijf AI spelers, bestaande uit echte NBA sterren. Het online aspect kan overigens vervangen worden door een offline ervaring wanneer er geen anderen zijn om zich bij je team te voegen. Een interessant gegeven, hetgeen op momenten echter keihard onderuit werd gehaald door lag. Funest wanneer je een worp wilt maken en totaal geen idee hebt op welk moment je de bal los moet laten. Hier komt verder bij dat de Ultimate Team en Dynasty modi vrijwel kopieën zijn van de vorige uitgaven. Heb je dit reeds eerder ervaren, verwacht dan geen verdere verdieping qua spelervaring.

In de opening van deze recensie stelde ik de vraag of NBA Live 16 bestaansrecht heeft. Het antwoord is niet met volmondig 'ja' of 'nee' te beantwoorden. Qua presentatie kom je zeer dicht bij de echte ervaring. Door een samenwerking met ESPN waan je jezelf in het stadion en geniet je volop van de sfeer en de graphics. Ook qua modi is er genoeg te beleven, hoewel tegelijkertijd aan te voeren valt dat er niet heel veel vernieuwing is op dit vlak en lag roet in het eten kan gooien bij de online beleving. Gelukkig heb ik vrijwel geen glitches waargenomen, in plaats daarvan vinden we stoorfactoren in de gameplay en animaties. Het één gaat gepaard met het ander en daardoor loopt het simpelweg niet zo vloeiend als we gehoopt hadden. Als dan ook blijkt dat het op TV ijzersterke commentatorenduo Mike Breen en Jeff Van Gundy hun beleving in deze game een stuk minder over weten te brengen zijn er simpelweg teveel negatieve kanten om van een succes te kunnen spreken.
Beoordeling
60
NBA Live 16 is een stap in de goede richting, maar tegelijkertijd is er nog veel werk nodig om mee te kunnen dingen aan de top van het sportgenre. Tegenover ieder sterk punt qua presentatie zijn er tekortkomingen op het gebied van gameplay en animatie. Het aanvallende aspect heeft bijvoorbeeld de bovenhand en online werd meermaals lag waargenomen. Ook het begeleidende commentaar maakt weinig indruk, waardoor Electronic Arts aan de slag zal moeten om met een volgende uitgave weer te kunnen concurreren met diens NBA 2K tegenstander.


14:42  Nieuwe informatie over Shenmue 3
07:47  NBA 2K16
 Reacties (0)
Geen reacties gevonden

 Reageer
Om te reageren op artikelen hoef je niet geregistreerd te zijn.
Om het forum te gebruiken is registreren echter wel verplicht.


Titel:
NBA Live 16
Type:
Game
Releasedatum:
02-10-2015
Ontwikkelaar:
Electronic Arts
Uitgever:
Electronic Arts
Media:








Meer media