Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
18 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
07 Mei 2024 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(2) 
(4) 
(0) 
04 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
02 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
01 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
30 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
29 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
27 April 2024 
(0) 
(0) 
26 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
25 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
24 April 2024 
(0) 
(0) 
23 April 2024 
(0) 
Retro Geschiedenis: de PlayStation War
Een Industrie Die Verandert...
Gamed Most Loved - Best Reviewed
Het Jaar 2003
Feature:

Verwachtingen 2011 - DS


Door Simon op 03-01-2011 om 17:47
Bron: Gamed

De oliebollen zijn weer op en het vuurwerk heb je weggeknald - kortom, het is 2011! Hopelijk zitten al je vingers er nog aan want 2011 wordt een jaar waarin vele toffe games verschijnen. In een serie top tienen bekijken we alvast per platform welke tien games we zeker in de gaten moeten houden.

10 - de Blob 2

Wat begon als een project voor school is inmiddels uitgedraaid tot één van de meest originele series van deze generatie: de Blob. Origineel was het een simpele demo voor de PC ontwikkeld door Nederlandse studenten maar later werd het bouwsel ontdekt door THQ. De uitgever zag zoveel potentie in de game dat ze de rechten van de Blob kocht en de rest is geschiedenis. Met een versie voor de Wii, DS en iPhone is de Blob geworden waar de studenten alleen maar van konden dromen. Begin 2011 verschijnt het vervolg, de Blob 2 getiteld. Zoals verwacht van een vervolg zullen er vele verbeteringen doorgevoerd worden en we hebben nog een interessant feit: de DS versie wordt ontwikkeld door Halfbrick Studios, een ontwikkelaar die achter enkele iPhone klassiekers staat. Zeker in de gaten houden deze game!

9 - Radiant Historia

Atlus en RPG’s, een gouden combinatie. Geef de talenten achter deze studio een muf concept en alsnog weten ze er een interessante game van te maken, dikwijls met een heerlijk RPG-sausje er overheen gegoten. Nu heeft het team, welke onder andere aan de Megami Tensei en Etrian Odyssey series gewerkt heeft, een nieuwe game voor de DS ontwikkeld: Radiant Historia. In het spel komen we net op het verkeerde moment in de wereld van Vainguer terecht, er heerst namelijk een oorlog. Door middel van tijdreizen tussen het verleden en het heden is het aan ons om de huidige oorlog te voorkomen. Met een interessant gevechtssyteem, waarin gebruik gemaakt wordt van een 3x3 vlak zul je vele uren kunnen vertoefen in deze magische wereld. Er is enkel één probleempje: de game is nog niet aangekondigd voor Europa. Gelukkig bestaat er nog altijd de optie om de game uit Amerika te importeren.

8 - Professor Layton and the Flute of Malevolent Destiny

En de prijs voor leukste professor van deze generatie gaat naar... Professor Layton! Deze excentrieke man levert al drie delen lang geweldig puzzelplezier waarbij je je hersens volop moet gebruiken. Nu keert de man met de hoge hoed opnieuw terug in een geheel nieuwe trilogie, te beginnen met Professor Layton and the Flute of Malevolent Destiny. Opnieuw zal het puzzelen weer in een hartverwarmend verhaal gewikkeld worden maar er is meer: wanneer je de game uitgespeeld hebt komt het aparte spel ‘London Life’ beschikbaar. Deze extra is ontwikkeld door Brownie Brown en zal je maar liefst 100 uur bezighouden. Dat is nog eens een beloning voor het uitspelen van een game! Hoewel dit eerste deel van de nieuwe trilogie nog geen releasedatum heeft in Europa, kunnen we ons niet voorstellen dat de game na 2011 verschijnt.

7 - Plants vs. Zombies

De game die net zo verslavend is als een lijntje cocaďne, dat is Plants vs. Zombies. In 2009 kwam PopCap, meester van de casual-games, met deze geheel nieuwe tower defense game op de proppen. Het concept is simpel: met een groot arsenaal aan dodelijke planten die je op een vlak moet zetten, is het de bedoeling om de eindeloze stroom van hersens-zoekende zombies tegen te houden. De schattige presentatie, de dolle humor en de dodelijk verslavende gameplay hebben ervoor gezorgd dat Plans vs. Zombies al vele harten heeft veroverd. Nu komt de game ook naar de DS en gelukkig heeft PopCap daar geen gemakkelijk werk van gemaakt: je kunt straks de volledige versie van de game overal spelen en de ontwikkelaar heeft ook nog nieuwe en exclusieve content toegevoegd. Uiteraard is de game ook aan het touchscreen en de dubbele schermen aangepast, dus dat wordt weer smullen!

6 - Dragon Quest VI: Realms of Revelation

Moeder der RPG’s, zo mogen we de Dragon Quest serie ook wel noemen. Nog een andere waarneming: in Japan is Dragon Quest een fenomeen, in het Westen wil het Square-Enix maar niet lukken om de serie aan de man te brengen. Gelukkig wordt het de laatste jaren steeds beter, ironisch genoeg door het opnieuw uitbrengen van de eerste delen in de langlopende reeks (wat maar weer aangeeft hoe geëvolueerd de serie voor zijn tijd was). Nu komt ook de remake van het zesde deel deze kant op, Dragon Quest VI: Realms of Revelation. De game zal dezelfde sterke graphics van de eerdere remakes kennen en ook wordt er weer gebruik gemaakt van een turn-based systeem. Deze is dus echt voor degenen die van klassieke RPG’s in een nieuw jasje houden.

5 - Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth 2

Wat nou mensen verdedigen in de rechtszaal, bewijsmateriaal op de crime scene zoeken is tegenwoordig helemaal hot! Met Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth deed Capcom een uitstapje in de Ace Attorney serie: niet langer speelde je als Phoenix Wright met de taak onschuldige mensen te verdedigen in de rechtszaal, nee nu stapte je in de schoenen van aanklager Miles Edgeworth en hing je vooral rond op het plaats delict. Als je Ace Attorney niet kon waarderen dan zijn Miles’ avonturen ook niks voor jou. Genoot je echter met volle teugen van Phoenix zijn rechtszaken dan zal dit uitstapje je ook weer vermaken. Deel twee zal vooral meer van hetzelfde bieden qua ‘gameplay’ maar Ace Attorney speel je natuurlijk voor het geweldige verhaal.

4 - Ghost Trick: Phantom Detective

Zelfde ontwikkelaar, zelfde soort game. Ghost Trick: Phantom Detective is gemaakt door de mannen achter de Ace Attorney serie en zal dus grotendeels dezelfde ervaring bieden. Waarom Ghost Trick hoger staat dan Miles Edgeworth 2? Ten eerste omdat we met een geheel nieuwe IP te maken hebben wat altijd erg interessant is natuurlijk. Daarnaast krijgen we nu veel meer gameplay voorgeschoteld: als Sissel moeten we de moorden van verschillende personen proberen te voorkomen. Het probleem is dat je enkele minuten voor de moord op het plaats delict moet zijn. Gelukkig beschikt Sissel over een handig trucje: hij kan in zijn ‘Ghost Mode’ gaan waarin de tijd stil staat. Van hieruit kan hij van voorwerp naar voorwerp reizen en kan hij contact leggen met doden en levenden. Door gebruik te maken van de spelwereld moet de speler het gedrag van personages manipuleren om zo de moord te voorkomen.

3 - Pokémon Black & White

De één begrijpt niet dat men nog steeds deze uitgemolken meuk koopt, de ander kan maar niet genoeg krijgen van de Pokémon games. Wij staan in ieder geval te popelen om met de nieuwe generatie Pokémon aan de slag te gaan. Feiten: 156 nieuwe Pokémon, toffe graphics, Pokémon sprites bewegen in de gevechten (vet!), naast nacht/dag-cyclus is er nu ook een seizoenen-cyclus, er zijn nu ook drie tegen drie gevechten, snelst verkopende game ooit in Japan. Nog steeds geen zin gekregen in Black & White? Dan weten wij het ook niet, Black & White worden namelijk de beste Pokémon games ooit. Weer vele kinderen en volwassenen zullen tot diep in de nacht met hun DS bezig zijn...

2 - Monster Tale

Ben jij één van de weinigen die het geweldige Henry Hatsworth heeft gespeeld? Goed gedaan, er zijn namelijk veel te weinig mensen die dat spel gekocht hebben. Nu komt de ontwikkelaar van Henry Hatsworth met een geheel nieuwe game getiteld Monster Tale. Als speler stap je in de schoenen van Ellie die later het monster Chomp vindt. Beiden besluiten samen te werken en rond te trekken in de wereld van Monster Tale. Wat deze game zo uniek maakt is de mengeling van verschillend genres: je zult veel vechten, maar daarnaast zul je je ook bezighouden met platformen en puzzels oplossen. Houd daarbij in je achterhoofd dat we met een zeer getalenteerde ontwikkelaar te maken hebben en Monster Tale is een game die je in bezit moet hebben.

1 - Okamiden

Een bewegend schilderij... een sprookje tot leven gewekt... Dat is wat er gezegd werd over het originele Okami. De game keert nu eindelijk terug en, tot verbazing van velen, is dat op de DS. In Okamiden gaan we op stap met Chibiterasu, dat een kind is van de hoofdrolspeler van Okami. Gewapend met de Celestial Brush trekken we erop uit om het kwaad van de wereld te verdrijven. Met de Celestial Brush is het mogelijk om de tijd tijdelijk te doen stoppen om zo de spelwereld te veranderen. Niet alleen kent de game verfrissende gameplay, ook visueel gezien mag Okamiden er zijn. En uiteraard moet je wel vallen voor de schattige Chibiterasu. Dit wordt de DS game van 2011!


06:23  Kotick: 'Activision laten vertrekken uit UK?'
17:26  '[Upd.] Bevestiging voor 'nieuwe' GeoW
 Reacties (15)
 Pagina: 1
dantekloon op 03-01-2011 om 18:10 [Niv: 186 / Exp: 9283]
Denk dat poke Black en white beter gaan verkopen dan Okamiden.

musthavethisgame op 03-01-2011 om 18:15 [Niv: 50 / Exp: 2504]
Maar het wordt niet een betere game

Snakesonic op 03-01-2011 om 18:27 [Niv: 57 / Exp: 2832]
Dragon Quest VI
Radiant Historia
Okamiden
Een zeer mooi 2011 voor de DS

Lawliet op 03-01-2011 om 18:31 [Niv: 346 / Exp: 17280]
Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth 2 en Ghost Trick voor mij

Gast (173.224.125.xxx) op 03-01-2011 om 18:33
zeer mooi lijstje, had de volgorde niet zo verwacht (en dat bedoel ik postitief).

wordt toch weer een leuk jaartje voor de DS, ik doe m in ieder geval nog niet weg!

Asianator op 03-01-2011 om 18:54 [Niv: 164 / Exp: 8198]
"Dragon Quest: Realms of Reverie" is de juiste titel. Niet "Dragon Quest VI: Realms of Revelation", zoals hier staat. De DS-versies hebben, naast IX: Sentinels of the Starry Skies, geen nummering in Europa.

Overigens is dat vrijwel de enige titel, samen met Okamiden, die ik zelf wil hebben...

Goof op 03-01-2011 om 19:10 [Niv: 96 / Exp: 4793]
Wat zijn de verwachtingen wat betreft de 3DS? Daar ben ik minstens zo benieuwd naar.

Simon op 03-01-2011 om 19:12 [Niv: 112 / Exp: 5600]
@Goof, heb geduld.

Uchiha_Shadow op 03-01-2011 om 19:42 [Niv: 344 / Exp: 17178]
Hey, mooi lijstje gamed! Mooi om Monster Tale en Okamiden op 1 en 2 te zien staan, is voor mij ook zo

No'tje op 03-01-2011 om 20:15 [Niv: 205 / Exp: 10245]
Kijk het meest uit naar Plants vs Zombies.

asianck op 03-01-2011 om 21:15 [Niv: 380 / Exp: 19012]
^Kun je voor veel goedkoper, beter de iOS versie halen. Nja, hopelijk proppen ze veel exclusieve content erin.

Ghost trick, Ace Attorney en mss Radiant Historia proberen. <3 Atlus games.

GekooktEi op 03-01-2011 om 22:15 [Niv: 483 / Exp: 24134]
Als er één reden is dat ik jaloers ben op DS-eigenaren, is dat er nog Okami-games voor uitkomen, of in ieder geval spin-offs. Wat een spel was dat zeg, zo jammer dat er op de consoles geen nieuw deel voor is. Niet in het Westen, in ieder geval.

koekiemonster op 03-01-2011 om 22:18 [Niv: 13 / Exp: 656]
Dragon Quest VI
Layton
Okamiden
++++++++++
BLINDE AANKOPEN, HEERLIJKE GAMES

No'tje op 03-01-2011 om 22:22 [Niv: 205 / Exp: 10245]
Ik heb geen Ipod of Iphone daarom. En ik vind zoon spel niet op de Pc thuishoren, dus dan is de Ds nog de enige optie die overblijft.

Gast (80.57.124.xxx) op 04-01-2011 om 16:59
The World Ends With You 2

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Nintendo DS
Type:
Hardware
Releasedatum:
11-03-2005
Ontwikkelaar:
Nintendo
Uitgever:
Nintendo
Media:








Meer media