Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
07 Mei 2024 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(2) 
(4) 
(0) 
04 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
02 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
01 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
30 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Gamed Gamekalender Mei 2024
Stellar Blade
Feature:

Dit was november


Door Gideon op 02-12-2010 om 17:56
Bron: Gamed

Terwijl langzaam maar zeker het land wordt bedekt onder een dik pak sneeuw, de NS het spoor bijster is en de ANWB overuren draait houden wij ons bezig met echt belangrijke zaken: games! Terug van weggeweest kijken wij naar het echte begin van de winter: november.


Het is bijna een vol jaar geleden toen de laatste ‘dit was…’ feature op de Gamed frontpage stond. Veel te lang natuurlijk en daarom hebben we ook besloten de feature nieuw leven in te blazen, te beginnend met november 2010. Waarom deze maand? Simpel, niet omdat november mooier nieuws heeft, niet omdat de maand begint met een ‘N’ of eindigt met een ‘R’, niet omdat de maand doorgaands gevuld is met tientallen toptitels, maar gewoon……..omdat we er weer zin in hadden!

Gelukkig zijn wij niet de enigen bij wie de sneeuwvlokjes en ijssterren dat nostalgische gevoel deden opborrelen; ook Crytek UK heeft het te pakken. De Britse ontwikkelaar, eerder bekend als ‘Free Radical’, wist namelijk te meldden dat men bezig is met het lekker maken van uitgevers voor Timesplitters 4! En wees eens eerlijk, ook jij kan niet wachten om met ‘monkey’ bij vriend en vijand dood en verderf te zaaien. Helaas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn bij de heren en dames aldaar. Zo valt Karl Hilton, grote man bij Crytek UK, nog altijd huilend in slaap bij de gedachte dat wij, wrede gamers als wij zijn, de PlayStation 3 exclusive ‘Haze’ best wel slecht vonden." Ik denk niet dat iemand Haze als een niet ontdekte klassieker zal zien, maar een beetje meer waardering kan geen kwaad", aldus Hilton. Karl, kop op jongen, aan de andere kant denkt niemand meer aan Haze, dus maak geen slapende honden wakker. Want hoe je het ook wendt of keert, zelfs onze eigen Joni ‘Jones’ Philips vond het ruk…

Nog veel slechter is een game echter wanneer zelfs de ontwikkelaar/uitgever besluit het niet op de markt te brengen. Ik heb het natuurlijk over EA’s NBA Elite 11, welke vorige maand al had moeten uitkomen, maar op het laatste moment, toen de drukpersen al liepen, alsnog werd geannuleerd. Een blunder van dit formaat kon natuurlijk niet ongezien voorbijgaan en dus moesten er koppen rollen: general manager van A Tiburon, Philip Holt, en EA Canada general manager Moira Dang konden beiden hun koffers pakken. Au….maar na regen komt zonneschijn, toch? Niet voor EA, want ook de nieuwe Medal of Honor bracht niet waarop men hoopte. Dat dit volgens EA niet helemaal terecht is leren we uit de mond van Patrick Soderlund, vice president bij EA Europe: ”Medal of Honor is to some extent judged harsher than it should be”. Patrick, mocht je dit lezen, bel dan vooral eens met Karl Hilton, samen huilen lucht op!

Beide heren zullen ongetwijfeld begrijpen dat de game-industrie een keiharde wereld is. Dit bleek ook deze maand weer uit het grote aantal studios dat de deuren moest sluiten. Monumental Games, ontwikkelaar achter Moto GP 10/11, moest flink in het personeelsbestand snijden na het verliezen van een grote opdracht. Ook Viacom voelt de crisis en kwam op het idee om Harmonix, ontwikkelaar achter Rock Band, in de verkoop te doen, terwijl Activision-Blizzard besloot Blur ontwikkelaar Bizarre te sluiten, tenzij binnen 90 dagen een koper wordt gevonden. Toch is er ook nog mooi nieuws, Zenimax heeft namelijk de nieuwe Zweedse studio Machine Games overgenomen. Eerder kochten ze ook al Bethesda Game Studios, id Software, Arkane Studios en Tango Gamework.

Hoe kun je in Miyamoto’s naam tegenwoordig nog de kop boven water houden?! Simpel, aldus American McGee, lekker in China gaan zitten! De ontwikkelaar achter de nieuwe Alice game heeft namelijk bekend dat de ontwikkeling in het gigantische land voor de helft van de het geld kan wat men in Amerika zou besteden. Wat je natuurlijk ook gewoon kunt doen is elk jaar een nieuwe titel in een bekende serie uitbrengen, iets wat Activision-Blizzard in de eerste vijf dagen na release al $650.000.000 opbracht. Welcome Cash of Duty! Ach goede, oude tijd, waar ben je gebleven?! De tijd waarin de echte deals nog werden gemaakt boven een glas bruisend gerstenat! Ex-Sony baas David Reeves kan erover meepraten, hij sloot de exclusiviteitdeal betreft Grand Theft Auto III namelijk na een aantal glazen bier, terwijl zijn technische team de game nog had afgeraden. Onze eigen Roderick probeert dan ook nog wekelijks om in een soortgelijke situatie te geraken, wat doorgaans eindigt zonder deal, maar wel met een hele flinke kater de volgende ochtend.


November is elk jaar de maand van de vele releases en de nadruk ligt daar dan ook op. Toch slopen er hier en daar ook wat sappige geruchten over nieuwe games binnen en werd er tussen neus en lippen door een game aangekondigd. Zo ging het gerucht de ronde dat er een vervolg komt op de game waarin het record 'Fuck!' roepen werd verbroken. Ook het gamesmagazine Game Informer lijkt een leuke primeur in handen te hebben en de verwachtingen zijn dat het om Tomb Raider 9 gaat. Het uitstekende Darksiders krijgt een opvolger, maar hiervoor moeten we wel wachten tot 2012. Tim Schafer, grote man achter Psychonauts, liet weten dat als er een uitgever met interesse wordt gevonden ook Psychonauts 2 maar zo verschijnen kan. Als alle gamers die de in eerste instantie geflopte titel toch hebben binnen gehaald (legaal, dan wel illegaal) het tweede deel meteen halen, dan kan het best een succes worden, aldus Tim. Ik hoop met je mee. Hopen doen ook de gebroeders Takahashi, maar dan op postieve feedback over Golden Sun: Dark Dawn. Als de kritieken en verkopen goed zijn is de kans namelijk groot dat de serie wordt voortgezet. Een andere titel voor een Nintendo handheld komt van de hand van Dr. Kawashima, die knakker achter de Brain Training games. Na twee commercieel gruwelijk succesvolle games bleef het stil rondom de serie, maar de beste man heeft bekend dat er een vervolg komt. Welk systeem is nog niet bekend, maar wij zetten onze zuurverdiende centjes in op de Nintendo 3DS! Deze maand werd ook bekend, via de mond van Ubisoft dame Jade Raymond (de enige die Martijn langer dan twee minuten geconcentreerd naar het beeld kan doen staren, daar waar zijn spanningsboog veelal na 30 seconden hopeloos verslapt), dat Splinter Cell 6 in de maak is bij Ubisoft Toronto, terwijl Crytek naast Crysis 2 en Kingdom ook Warfare in de maak heeft. Last but not least gingen er geruchten dat SOCOM ontwikkelaar Slant Six bezig zou zijn met een teambased Resident Evil. Geruchten of waarheid? Naar alle waarschijnlijkheid horen we meer in december!

Ook dit jaar was november weer flink gevuld met een lading toptitels, maar er was één game welke meer in het nieuws was (zowel positief als negatief) dan welke andere dan ook. Ik heb het natuurlijk over Gran ‘dikke zes jaar in ontwikkeling’ Turismo 5. Het was een ware soap rondom de release en kwaliteit van de game. Een kleine opsomming: 3 november, Kazunori Yamauchi meldt dat de discs worden gedrukt, maar een release datum is nog steeds niet bekend. Komt de game wel in 2010? 6 november, Sony verklaart dat de game nog echt dit jaar komt, maar wederom geen release datum. Geruchten gaan dat het om 30 november zou gaan. 12 november, de game krijgt eindelijk een datum: 24 november. Na zes jaar ontwikkeling gaat het dan eindelijk gebeuren! Geestig detail: in een interview met Autoweek heeft Yamauchi al bekend gemaakt met Gran Turismo 6 bezig te zijn. Ik durf onze Stefan erom te verwedden (goede redacteur, kan uitstekend met kinderen en is zindelijk) dat het een release in 2018 wordt op de PlayStation 4. Een logische zet natuurlijk, want meneer heeft ook al laten weten dat de PlayStation 3 eigenlijk helemaal niet sterk genoeg was en ze nog veel meer wilden. Maar ja, tijd te kort hè…

Naast Gran Turismo stond ook Kinect, en hierdoor in mindere mate Move, in de spotlights. Na ruim een jaar lanceerde Microsoft haar motion-control camera, uiteraard gepaard met enkele games die gebruik maken van het apparaat. Naast een dashboard update kregen we al snel de berichten dat ook Kinect, net als Move, een groot succes was en op dit moment al meer dan 2,5 miljoen keer verkocht is. Niet verkeerd als je bedenkt dat volgens een onderzoeksbureau de kostprijs van het apparaat slechts €40,- is.Toch is er ook de nodige kritiek op de apparaten van Microsoft en Sony. Ondanks de grote woorden lijken beide nog bar weinig nieuws te laten zien. Dat is best triest als je bedenkt dat de Nintendo Wii onderhand alweer vier jaar uit is. Volgens Sony ligt dit echter niet aan Move, maar willen wij gamers helemaal geen betere motion-controls. Gelukkig, waar zouden we zijn zonder opa Sony die ons vertelt wat we wel en niet willen. Achja, het is nog altijd beter dan een ontwikkelaar die hart en ziel in de software voor een handheld steekt (en daar ook succesvol in is), om daarna te meldden dat het apparaat eigenlijk toch gedoemd was te mislukken.

Mislukken, precies het woord wat ik zocht om te gebruiken als ezelsbruggetje naar mijn volgende ‘breaking news’ paragraafje in deze feature. Ik wilde het namelijk ook nog even hebben over het fenomeen ‘gamefilm’. Dat het in het verleden constant uitliep op een tenenkrommend slechte bioscoopervaring staat vast, maar tegenwoordig gaat het met kleine stapjes vooruit. Laten we wel zijn, Prince of Persia en Silent Hill waren best toffe films en ook de eerste Resident Evil was best aardig. November bracht ons dan ook het nieuws dat niemand minder dan Mark Wahlberg de nieuwste gameheld gaat vertolken op het witte doek. Hij zal Nathan Drake spelen in de Uncharted film. De reacties onder het nieuwtje waren gemengd……….oké, ze waren niet gemengd, sterker nog, op Joni na vond vrijwel iedereen het een slechte keuze. Kan alleen nog maar meevallen, niet? Veel slechter loopt het bijvoorbeeld met de Halo film. Al vijf jaar loopt men met het idee, maar het komt niet van de grond. Reden? Microsoft wil de rechten op Halo behouden, iets wat de filmmaatschappijen volgens Microsoft niet zien zitten. “Ach, dan maken we de film toch gewoon helemaal zelf!”, aldus Microsoft’s Frank O’Connor. Schiet dan a.u.b wel een beetje op, want vooralsnog lijkt Gran Turismo 6 eerder in de winkel te liggen en dat zegt genoeg. In het rijtje ‘non-gaming’ nieuws zagen we naast de filmberichten ook nog een leuk onderzoek voorbij komen. Wederom werd bewezen dat gamende jongens beter scoren op school en minder kans hadden op een rook- of drugsverslaving. Gamende dames bleken daarentegen meer agressief te zijn als ze gamen (hoewel ze dit al zouden zijn en het dus niet door de games komt; ze worden juist door hun agressie aangetrokken tot games). Nu zou ik hier een hele flauwe grap over gamende dames kunnen maken, maar dat doen we natuurlijk niet, mocht ik onverhoopt de vrouwelijke Gamedbezoeksters (alle drie) hiermee beledigen (laat u horen dames!). Feminisme boven alles! De Japanse release van Mafia II lijkt daar weinig mee op te hebben, want, zo bleek vorige week, de borsten op de te vinden Playboy covers zijn in het land van de rijzende zon gecensureerd.


Ook deze maand namen we weer de nodige games onder de loep. Zo keken we in de previews vooruit naar tien games. Interessanter waren in deze donkere dagen voor kerst (en sinterklaas) de recensies, want het is niet altijd even makkelijk om in de stortvloed aan (top en flop)titels het overzicht te bewaren. Maar liefst 31 games werden van een cijfer voorzien, waarvan er drie een 90 over hoger kregen. Met een gemiddelde van 73 lagen de scores deze maand absoluut niet laag, wat overigens niet wil zeggen dat er geen onvoldoendes werden uitgedeeld. De volgende games hebben de twijfelachtige eer om in de Gamed Flop 3 te staan:

3. Flingsmash
Beter een losse Wii Remote dan een bundel met Flingsmash... Cijfer: 53
2. Fighters Uncaged
Stop deze game snel terug in zijn kooitje…Cijfer: 30
1. Harry Potter and the Deathly Hallows
Geniet van het boek, laat je betoveren door de film en negeer deze game…Cijfer: 28

Net buiten de Gamed Flop 3 vielen Final Fantasy XIV, Front Mission: Evolved en Sonic Free Riders. Gelukkig bestaan er ook nog goede games, welke we terug zien in onze Gamed Top 3:

3. Need for Speed: Hot Pursuit
Criterion levert een ijzersterke Need for Speed titel af…Cijfer: 90
2. Assassins Creed: Brotherhood
Op vrijwel ieder vlak een vooruitgang binnen de serie…Cijfer: 91
1. God of War: Ghost of Sparta
Ghost of Sparta is een waar juweel geworden die iedere PSP-bezitter gespeeld moet hebben…Cijfer: 93

Onder andere Fable III, Call of Duty: Black Ops en GoldenEye 007 haalden de Gamed Top 3 net niet. Dat de concurrentie groot was moge dus duidelijk zijn.


Een vlugge blik in de toekomst (en op de Games Gamedkalender) leert ons dat volgende maand aanzienlijk rustiger zal zijn wat betreft de recensies, december staat namelijk niet bekend om haar grote aantal releases. Dit wil absoluut niet zeggen dat het saaie maand voor de liefhebber gaat worden. Zo komen er recensies voor Gran Turismo 5, Epic Mickey, Golden Sun: Dark Dawn, Donkey Kong Country Returns en nog veel meer. Tevens verwachten we veel nieuws van de extreem gehypte Video Game Awards 2010, kortweg VGA2010. Zo gaan de geruchten dat Batman: Arkham City groots aanwezig zal zijn, Mass Effect 3 wordt getoond, Uncharted 3 uit de doeken wordt gedaan, Saints Row 3 voorbij knalt en dat Bioware nog een nieuw project toont. Ooh, en hebben we al gezegd dat er maar liefst tien games in premiere zullen gaan? Het mogen dan wel niet de Gamed Awards zijn, maar toch kijken we er erg naar uit. Volgende maand zijn we, of je het nu leuk vindt of niet, dan ook gewoon weer terug met de ‘Dit was…’ feature. Niet omdat december mooier nieuws heeft, niet omdat de maand begint met een ‘D’ of eindigt met een ‘R’, niet omdat de maand doorgaands angstvallig leeg is wat betreft releases, maar gewoon……..omdat we er weer zin in hebben!


18:50  Derde VGA hint, vervolg op Prototype?
17:25  Ghostbusters krijgen nieuwe titel
 Reacties (7)
 Pagina: 1
GekooktEi op 02-12-2010 om 17:59 [Niv: 483 / Exp: 24134]
"Zo ging het gerucht de ronde dat er een vervolg komt op de game waarin het record 'Fuck!' roepen werd verbroken"

Dit record is echter waarschijnlijk verbroken door Mafia II. So I've heard, in ieder geval.

PS3gamerXD op 02-12-2010 om 19:54 [Niv: 67 / Exp: 3340]
Ja, Mafia II heeft dat record verbroken
http://www.youtube.com/watch?v=Fb6pMDmbXDY

PS3gamerXD op 02-12-2010 om 19:57 [Niv: 67 / Exp: 3340]
spoilers voor mafia II trouwens in dat filmpje!
*sorry voor dubbelpost

Gewijzigd door PS3gamerXD op 02-12-2010 om 19:57

GekooktEi op 02-12-2010 om 23:00 [Niv: 483 / Exp: 24134]
Ja, ik heb het filmpje ook wel gezien, maar het was nog niet officieel erkend volgens mij.

asianck op 02-12-2010 om 23:18 [Niv: 380 / Exp: 19012]
Meer fuck, dan in HotD: Overkill? Onmogelijk, dat woord werd in elke zin gebruikt. xD

Gast (81.206.227.xxx) op 04-12-2010 om 11:59
Complimenten voor dit nieuwsoverzicht! GEWELDIG leuk om even alles door te bladeren als je gewoon interesse hebt in games maar niet iedere dag de hele site door bladert.

Ik heb ook weer zin in, in december!

Gideon op 04-12-2010 om 18:59 [Niv: 163 / Exp: 8165]
Thanks Het is een hoop werk, maar absoluut een leuke feature om weer terug te zien

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Terugblik Gamed
Type:
Feature
Releasedatum:
Maandelijks
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:
Geen media gevonden