Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
23 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
07 Mei 2024 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
06 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(2) 
(4) 
(0) 
04 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(1) 
02 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
01 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
30 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Gamed Gamekalender Mei 2024
Stellar Blade
Feature:

Dit was december


Door Gideon op 01-01-2011 om 11:49
Bron: Gamed

De kerst is voorbij op het moment van schrijven en wanneer jij dit leest, zitten we alweer lekker in 2011. Tientallen kilo’s vet en enkele goede voornemens rijker alsmede een vage herinnering aan de koude, witte maand welke december was. Welkom bij: dit was december!


December, het laatste maandje van het mooie gamejaar dat 2010 was. Een maand die doorgaans in het teken staat van een gebrek aan games, nieuws en alles wat daarbij kijken komt. Deze december was in dat licht gezien eigenlijk nog best een aardige, eentje waarin de VideoGame Awards 2010 voorbij kwamen, lekker geroddeld werd over de Nintendo 3DS en er weer flink met modder werd gegooid in het wereldje van de elektronische entertainment.

De maand kwam pas echt op gang op zaterdag 12 december, de dag waarop de VGA’s 2010 werden gehouden. De anderhalve week welke hier aan voorafging werd wat betreft het nieuws overstemd door de gigantische hype rondom deze awardshow. Dat niet alles wat beloofd werd waar kon worden gemaakt bleek toen, ondanks een aankondiging van een aankondiging (waar zijn we mee bezig?), Gears of War 3 schitterde door afwezigheid. Huh? Jazeker, Microsoft heeft het weer voor elkaar gekregen. Gelukkig waren er nog genoeg andere potentiële toppers aanwezig, zoals Batman: Arkham City. We kregen namelijk eindelijk ‘de villain’ te zien en ik zou er graag nog even in al mijn bescheidenheid op willen wijzen dat deze al was voorspeld door niemand minder dan………..ik. Eat that Pachter (en Char…)!

Verder zagen we ook enkele trailers (hoewel de meesten amper gameplay toonden) van SSX: Deadly Decent, Mortal Kombat, Portal 2, Prototype 2, Resistance 3 en Guillermo Del Toro’s Insane. Ook The Elder Scrolls V: Skyrim werd van een korte teaser voorzien, net als Mass Effect 3. Fans van de serie werden meteen gerustgesteld dat de game zich nog steeds vooral op de singleplayer zal richten, ondanks de eerdere geruchten over een multiplayer. De trailer die echter het meeste stof (zand?) deed opwaaien is die van Uncharted 3: Drake’s Deception. Over deze game werd in december ook veel gesproken en geroddeld. Zou er een co-op inzitten? Ja en nee! Zou PlayStation Move ondersteund worden? Alleen als ontwikkelaar Naughty Dog dat wil! Je zou het bijna vergeten, maar naast alle aankondigingen en premières draaien de VGA’s 2010 natuurlijk eigenlijk om de prijzen. Hoewel we echt wel weten dat de rest van de wereld vol verwachting uitkijkt naar de Gamed Awards 2010 wilden we je het lijstje van de VGA’s toch niet onthouden. Daar komt hij dan…

Naast bovenstaande titels kwam er afgelopen maand mondjesmaat wat nieuws vrij over andere games. Zoals bijvoorbeeld over EA’s doodenge (en in januari uitkomende) Dead Space 2. Zo zou de game stukken enger moeten zijn dan zijn veel geprezen, maar slecht verkopende voorganger. Een andere game welke afgelopen maand in het nieuws was, is de nieuwe Tomb Raider. Dit nieuwe deel moet een echte reboot van de serie gaan worden. Laten we hopen dat ze er beter in slagen dan enkele jaren terug, toen hetzelfde idee ons opzadelde met het intens slechte Angel of Darkness. Wii-fundamentalisten kunnen het volgende stukje beter overslaan, er gaan namelijk geruchten dat de (voorlopig) exclusieve Epic Mickey toch niet zo exclusief is. De game zou volgens analist Pachter ook op de PlayStation 3 gaan uitkomen. Enkele weken later volgt het nieuws dat de PS3 versie, die al sinds 2008 in ontwikkeling is, in mei 2011 zou moeten uitkomen en in januari zal worden getoond. Voor de drie Wii-bezitters in Nederland die zo handig zijn geweest om de WiiSpeak te kopen hebben we slecht nieuws: de accessoire wordt uit de winkels gehaald en zal niet meer verkocht worden. Nintendo is tot de ontdekking gekomen dat we toch liever massaal met een headset spelen. Welkom in 2011! Of 2010…….2009…2008 speelden we eigenlijk ook al liever met headsets……2007, 2006…..tja…..


De gameswereld is een harde en er wordt regelmatig met modder naar elkaar gegooid. Presteer je niet, dan ben je de pineut en word je zonder pardon afgestraft, zowel in de bladen als in de winkels. PlayBoy Tiger Woods (hij schijnt ook nog te golfen…) ondervindt dit momenteel, want zijn escapades met tientallen vrouwen (zelfs onze Roderick maakt het niet zo bond) beïnvloeden de verkoopcijfers van de games negatief en hij lijkt zijn krediet bij gigant EA te hebben verspeeld. Tony Hawk daarentegen is een brave burger, maar na jaren van succes lijkt het einde na twee keiharde flops in zicht. Gelukkig is Activision wel lief en blijven ze achter Tony staan, want ‘he really is that kind of Mount Rushmore-level guy’. Uhuh….

Ook David Jaffe, Mister God-of-War, is weer in het nieuws geweest. Hij beloofde loyaliteit aan Sony en dat werd hem door de Xbots niet in dank afgenomen. “"Holy f**k, Destructoid Xbox only owners out in full force against me. WTF? I can't have an opinion? It's not that we would not LOVE to have our games in every home in the world...even the ones w/out electricity. F**k it- we don't care!”, aldus David. Het is wachten op een emo-video op Youtube van ons aller David. Niet huilen jongen! Mede-strijder voor de titel ‘huillie van de maand’ is Michael “Shagg” Washington, back-up bij Cypress Hill. Hij klaagt Rockstar aan, omdat het hoofdpersonage in het in 2004 verschenen Grand Theft Auto: San Andreas een kopie van hem zou zijn. Lekker op tijd! Ook EA deed weer een poging: ze willen dat Nintendo de prijs van de Wii verlaagt en minder aandacht aan haar eigen games schenkt. Wat? Jazeker, EA’s games zouden niet genoeg aandacht krijgen, omdat Nintendo zich richt op haar eigen titels. Je zou natuurlijk ook een keer een fatsoenlijke poging tot het maken van een goede Wii-titel kunnen wagen. Vertrouwen hebben ze wat dat betreft meer in de multiplatform of PlayStation 3/ Xbox 360 titels. Zo zijn ze er heilig van overtuigd dat ze volgend jaar het stokje gaan overnemen van Activision wat betreft het succes van Call of Duty. We gaan het zien…

De technologie gaat met sprongen vooruit en het tijdperk van de PlayStation 2 is dan ook aangebroken! ‘Huh’, hoor ik je denken. Jazeker, Sony verkoopt binnenkort Bravia TV’s met ingebouwde PlayStation 2. Ook EA heeft haar plannen voor 2011 bekend gemaakt: ze willen meer kwaliteit uitbrengen en minder titels. THQ heeft soortgelijke plannen, maar dan wat betreft de ‘kiddy-games’. Take Two voegt zich bij dit illustere duo, zij willen naar eigen zeggen geen Activision worden, welke elk jaar een nieuw deel in een serie uitbrengt. Activision daarentegen is voorlopig, qua verkopen, nog de lachende derde. Dat het bedrijf wel wat problemen heeft met personeelszaken is duidelijk. Ze klagen EA voor 400 miljoen dollar aan omdat zij illegale afspraken zouden hebben gemaakt met ex-werknemers van het ooit zo succesvolle Infinity Ward.

Gelukkig zijn er ook nog winnaars in de industrie en afgelopen maand werd bekend dat Infinity Blade de snelst verkopende iPhone game is. Apps, Facebook-games en dergelijke zijn helemaal hot en EA heeft dan ook aangekondigd miljoenen te investeren in de mobiele en internetgames. Bobby Kotick, CEO bij Activision, denkt daar heel anders over en heeft gemeld dat zij zich op de ‘gewone’ gamer blijven richten. Gelukkig, hebben we met kerst volgend jaar in ieder geval weer een Call of Duty onder de boom liggen. John Riccitiello, CEO bij EA, wist dan nog wel te melden dat hij denkt dat PlayStation nog steeds een veel sterkere merknaam is buiten Amerika dan Xbox. Daarentegen vindt hij wel dat Microsoft een paar hele sterke stappen heeft gedaan. Een mindere zet waren dan wel de Faceplates, voor de crea-bea’s onder ons. Die bleken er dus niet te zijn, want volgens Microsoft’s Albert Penello verkochten de krengen voor geen meter en zijn ze daarom niet meegenomen in het design van de Xbox 360 S.

Normaal bewaar ik het stukje toekomstmuziek tot de laatste alinea, maar december was één grote vooruitblik. Het jaar 2011 zal ongetwijfeld draaien rondom de release van de Nintendo 3DS, de revolutionaire opvolger van de immer succesvolle Nintendo DS. Aan het begin van de maand gingen de geruchten over een persconferentie in januari waarbij de nodige games zullen worden getoond en de releasedatum voor zowel Europa als Amerika bekend zal worden gemaakt. Het duurde niet lang voordat de datum van conferentie bekend werd: 19 januari 2011. Naast een lijstje speelbare demo’s op Nintendo World in Japan kwam er steeds meer nieuws rondom de handheld naar buiten. Zo gaan de geruchten dat Suda51 aan een 3DS titel werkt en dat Golden Sun 4 naar het apparaatje van Nintendo komt. Ook de beide Resident Evil titels, welke afgelopen E3 werden aangekondigd, kwamen uitgebreid in het nieuws.

December bracht ons ook nog enkele Hollywood nieuwtjes, waarbij we vooral moeten denken aan de Uncharted film. 's Werelds slechtste regisseur, Uwe Boll, is ook weer van de partij, maar dan wel bij een ander project. Hij verprutst op dit moment het vervolg op A Dungeon Siege, met Dolph Lundgren in de hoofdrol. Nieuws wat wel bij de Uncharted film hoort is het gerucht dat het script al halfklaar zou zijn en Mark Wahlberg de hoofdrol gaat spelen. Niets blijkt minder waar, aldus Naughty Dog. Wat helaas wel waar is, is dat de game Highlander, gebaseerd op de films, is geannuleerd. Geen eeuwig leven dus…

Met zoveel goede games is het natuurlijk niet vreemd dat er ook de nodige vervolgen aankomen. Zo laat EA ons weten dat we nog niet van het knotsgekke duo Kane & Lynch afzijn en ook EA Sports MMA krijgt een vervolg. Raven Software gaat aan de slag met James Bond en Ubisoft vraagt ons gamers wat wij graag in Assassins Creed III zouden willen zien. De van oorsprong Franse ontwikkelaar is sowieso druk bezig, er komt namelijk ook een trilogie op de PlayStation 3 van Splinter Cell. Het concept is, na het succes van o.a. Prince of Persia en Sly Cooper, razend populair en dus blijft Square-Enix niet achter: welkom Tomb Raider Trilogy. Capcom houdt zich daar momenteel nog niet mee bezig, die zijn zelfs te druk voor nog een extra fighter, naar eigen zeggen. Last but not least nog wat PSP nieuws: hoewel de handheld meer dood dan levend is komt er nog een port van Final Fantasy IV op Sony’s handheld en de geruchten gaan dat er een Uncharted spin-off in de maak zou zijn. Back from the dead?


Naast een stortvloed aan nieuws rammelen we ook flink op onze toetsen om de nodige games van een recensie en cijfer te voorzien. Traditiegetrouw komen er gigantisch veel games uit in november en moet december het met aanzienlijk minder doen. Toch voorzagen we elf games van een cijfer, waarbij er twee titels boven de 90 scoorden. Het gemiddelde is gelijk met dat van vorige maand; een 73. Dieptepunten waren er ook, welke we terugvinden in onderstaande Gamed Flop 3:

3. A Space Shooter for Two Bucks!
Enkel die-hard fans van het genre zullen A Space Shooter op prijs weten te stellen…Cijfer: 53.
2. Kung-Fu Live
Technische tekortkomingen kosten de game de kop…Cijfer: 45.
1. Game Party: In Motion
De enkele leuke mini-game weegt niet op tegen het teleurstellende totaalpakket…Cijfer: 22.

Gelukkig bleef het bij deze titels en kunnen we voor de rest naar de bovenste regionen gaan kijken. Daar vinden we de volgende drie titels terug:

3. Donkey Kong Country Returns
Donkey Kong Country is terug!..Cijfer: 89
2. The Sly Trilogy
The Sly Trilogy is een stevige platformer…Cijfer: 91.
1. Gran Turismo 5
Hemel op de baan…Cijfer: 93

Meer goede dan slechte games deze maand, waardoor Epic Mickey, Golden Sun: Dark Dawn en Prince of Persia: Trilogy net buiten de top drie vielen.


En dat, lieve jongens en meisjes, was december. Een traditioneel rustige maand met enkele sappige geruchten, een aardige gameshow en toch een paar pareltjes om te koesteren. Volgende maand kijken we terug op alweer de eerste maand van het nieuwe jaar. Gaat Little Big Planet 2 net zo goed scoren als zijn voorganger en is Dead Space 2 werkelijk enger dan het eerste deel? Januari zal ook de maand van de Nintendo 3DS worden: welke launchgames gaan we zien? Hoe brengt de handheld het er vanaf op Nintendo World in Japan? We weten het allemaal over een maandje en uiteraard blikken we ook dan weer terug. Het beste!


10:52  Rayman 3D naar 3DS
11:09  Gamed Most Loved - Action/Adventure
 Reacties (6)
 Pagina: 1
00fabian7 op 01-01-2011 om 12:13 [Niv: 38 / Exp: 1914]
Leuke feature man, lekker te lezen
maar 1 foutje gelezen: ''hoewel de handheld meer levend dan dood is''
Denk toch echt dat de psp meer dood dan levend is
Maarja, valt toe te rekenen aan een lange nacht met gezellige dranken gok ik zo

Cor (Eindredacteur) op 01-01-2011 om 12:37 [Niv: 11 / Exp: 545]
Bedankt voor het melden, en gefikst.

Velqor op 01-01-2011 om 17:50 [Niv: 191 / Exp: 9548]
Ook mooi plaatje daarboven, als de site nou zo een proffesionele lay-out zou hebben iig mooi stukje!

Cervantes op 01-01-2011 om 19:16 [Niv: 117 / Exp: 5871]
dit wordt mijn jaar, vechtspellen etc

laraishond op 01-01-2011 om 20:25 [Niv: 154 / Exp: 7700]
erg leuk om te lezen!
Ik verwacht erg veel van de 3DS.

Gewijzigd door laraishond op 01-01-2011 om 20:26

gastrion op 01-01-2011 om 20:34 [Niv: 67 / Exp: 3362]
een hele avond vol NO3!

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Terugblik Gamed
Type:
Feature
Releasedatum:
Maandelijks
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:
Geen media gevonden