Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
27 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
26 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
25 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
24 April 2024 
(0) 
(0) 
23 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
22 April 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
21 April 2024 
(0) 
20 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
19 April 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
18 April 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
17 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
16 April 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
15 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
13 April 2024 
(7) 
(0) 
(0) 
12 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
11 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 April 2024 
(0) 
(2) 
(0) 
06 April 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
05 April 2024 
(1) 
(0) 
(2) 
04 April 2024 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
02 April 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
Stellar Blade
TopSpin 2K25
WWE 2K24
South Park: Snow Day!
Feature:

Importeren zónder Credit Card


Door NL|MegaMika op 28-09-2005 om 09:31
Bron: Gamed

Wie kent het probleem niet: elders in de wereld komt een game uit die hier waarschijnlijk het daglicht niet zal zien, of die hier pas veel later wordt uitgebracht. Importeren kan, maar het is duur, je hebt er een Credit Card voor nodig en het is hopeloos ingewikkeld. Niet dus. Gamed brengt je in drie simpele stappen bij hoe je games goedkoop en gemakkelijk kan importeren. Zónder Credit Card!


Stap 2b: Amerikaanse en tweedehands games
Het feit dat je deze tekst nu leest betekent dat je óf geen geduld hebt om te wachten op een Europese release, óf je wilt je games voor ongeveer de helft van de prijs kopen. Beide mogelijkheden worden in deze paragraaf behandeld.

De beste plaats voor het kopen van Amerikaanse games is www.ebay.nl. Vereer deze site met een bezoekje.


-----------------------------------------------------------------------------------------
We gaan ons weer eerst registreren. Klik op inschrijven. Vul je persoonlijke gegevens in, lees de overeenkomsten goed door en klik op doorgaan. Op de volgende pagina kun je een gebruikersnaam opgeven. Verzin een leuke naam en geef een wachtwoord op. Klik weer op doorgaan. Je ontvangt nu een e-mail van eBay met een bevestigingslink. Klik hierop om je account te activeren.

Op eBay heb je de mogelijkheid om uitsluitend naar Nederlandse objecten te zoeken of wereldwijd. Binnen Nederland is betalen gemakkelijker (bankoverschrijving) en zijn de verzendkosten lager, maar is het aanbod erg beperkt en zijn de spellen vaak duurder dan in bijvoorbeeld Amerika. Vandaar dat we wereldwijd gaan zoeken.

Als voorbeeld gaan we Metroid Prime 2: Echoes kopen, die hier in Nederland nog doodleuk 60 euro kost. Klik op het eBay-logo om naar de hoofdpagina te gaan. Rechtsboven staat slim zoeken. Klik hierop. Het volgende scherm spreekt grotendeels voor zichzelf. Geef als zoekterm metroid echoes op. Opties als in deze rubriek, objectprijs en valuta mag je gebruiken maar ze zijn pas handig als je echt vele honderden resultaten zou krijgen. We laten ze nu voor wat ze zijn. Vink bij locatie het rondje objecten beschikbaar voor aan zodat we alleen resultaten zien van verkopers die naar Nederlands willen versturen. Klik vervolgens op zoeken.

Op het moment van schrijven voldoen 27 objecten aan de opgegeven criteria. We kunnen nu alvast een voorselectie maken aan de hand van de informatie op deze pagina.
-----------------------------------------------------------------------------------------


  1. Er is een afbeelding aanwezig op de pagina met de objectbeschrijving.
  2. De objecttitel. Klik hierop om naar de beschrijving te gaan (dit doen we straks).
  3. De prijs van het object. eBay onderscheidt de veiling (het bovenste bedrag) en de vaste prijs (nu kopen). De vaste prijs ligt vaak wat hoger, maar je weet dan wel zeker dat je het object wint. Het min-teken geeft aan dat er nog niet op de veiling is geboden. Dit object wordt zowel per opbod als met een vaste prijs aangeboden, er zijn echter objecten die slechts één van de methoden accepteren.
  4. Heel belangrijk is het P-teken, dit houdt in dat je met PayPal kan betalen. Het schildje erachter is voor het nieuwe kopersbeschermingssysteem van PayPal, dit laten we voor wat het is.
  5. De resterende tijd voordat de veiling afloopt en de objectlocatie. Let bij objecten uit bijvoorbeeld Duitsland en Frankijk op dat deze vaak in respectievelijk Duits en Frans vertaald zijn. Objecten uit de Verenigde Staten zijn uiteraard Engels.

Op naar de objectbeschrijving. Klik op een titel van een object dat je aanspreekt. De volgende pagina bevat veel belangrijke informatie die we hier stap voor stap gaan behandelen. Allereerst de veilinginformatie.
-----------------------------------------------------------------------------------------


  1. De huidige prijs in Dollars en Euro's. Met de knop bod plaatsen kun je een bod uitbrengen. Zodra de eerste persoon een bod uitbrengt, verdwijnt de optie nu kopen.
  2. Via deze knop kun je het object direct kopen voor de (vaak) iets hogere prijs.
  3. Het aantal biedingen op dit moment. Dit geeft de populariteit van het object aan. Veel bieders resulteert meestal een hogere eindprijs.
  4. Controleer of objecten inderdaad naar Nederland worden verzonden (Nederland, Europese Unie, Wereldwijd).

Dé reden waarom eBay veiliger is dan websites zoals Marktplaats.nl is het blok verkopergegevens. Deze geven een goed beeld van de betrouwbaarheid van de verkoper.
-----------------------------------------------------------------------------------------


  1. De gebruikersnaam van de verkoper.
  2. Feedback. Na het afhandelen van een transactie kunnen zowel de koper als verkoper een reactie bij elkaar achterlaten in de vorm van een pluspunt (+1), minpunt (-1) of neutraal punt (0), samen met een korte tekst. Deze verkoper heeft het zeer grote aantal van 61.611 punten, wat aangeeft dat hij erg betrouwbaar is. Klik op het nummer om de gegeven opmerkingen te lezen.
  3. De meeste icoontjes kun je gewoon negeren. Het mij-icoon verwijst naar een pagina die de verkoper zelf heeft opgesteld, met meestal wat persoonlijke informatie.
  4. Hier zie je dat 99% van de transacties positief zijn beoordeeld.
  5. Wil je de verkoper een vraag stellen, klik dan op vraag het de verkoper.
  6. Deze verkoper heeft een eBay-winkel. Klik op de link om erheen te gaan. Bij verkopers die geen winkel hebben staat er andere objecten van de verkoper bekijken. Vaak bieden verkopers een korting op de totale verzendkosten aan als je meerdere objecten koopt, dus een kijkje bij de andere objecten nemen kan geen kwaad.

Onder deze twee informatieblokken vind je de eigenlijke objectbeschrijving van de verkoper. Lees deze goed door om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Let onder andere op de staat van de game, of de handleiding nog aanwezig is en hoeveel de verzendkosten naar Nederland bedragen. De verzendkosten zijn van groot belang bij eBay. Veel verkopers bieden objecten voor een spotprijsje aan, maar vragen een erg hoog bedrag voor de verzending. Tel dus altijd de objectprijs en de verzendkosten bij elkaar op als je prijzen gaat vergelijken. De verzendkosten worden meestal weergegeven in het onderdeel verzend- en betalingsgegevens (onder de beschrijving van de verkoper). Ook staan ze vaak in de objectbeschrijving zelf. Als ze ontbreken zul je contact met de verkoper op moeten nemen.

Misleidend is het gebruik van verplichte verzekerde verzending. Zowel de objectprijs als de verzendkosten zijn laag, maar de verkoper verplicht je tot het betalen van een hoog bedrag voor verzekerde verzending. Deze informatie vind je onder het informatieblok over de gewone verzendkosten, dus let hier goed op.

Controleer bij geaccepteerde betalingsmethoden of het PayPal-logo inderdaad aanwezig is. Helemaal onderaan vind je nogmaals de knoppen om te bieden of te direct te kopen. Dit is erg simpel: klik op nu kopen om het object direct te kopen, of vul het bedrag in dat je maximaal wilt betalen en klik op bod plaatsen. Let goed op of de centen met een punt of komma van de rest worden gescheiden. USD 9.99 in plaats van 9,99 wordt 999,00!

Nu weet je alles van kopen op eBay. Dan rest nog de afhandeling. Zodra je een veiling wint door de optie Nu Kopen of door het hebben van het hoogste bod als de veiling afloopt, krijg je van eBay een e-mail met een bevestiging en het e-mailadres van de verkoper. Vaak stuurt de verkoper je persoonlijk een e-mail met alle betalingsgegevens, maar mocht je na drie dagen nog niets hebben ontvangen dan kan je altijd zelf het initiatief nemen.
Zodra je de betalingsgegevens hebt ontvangen, wordt het tijd je PayPal-account op te waarderen en de betaling te verrichten. Zie hiervoor stap 3 (pagina 4).

Er zijn nog enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen op eBay. Lees daarom deze punten goed door.
  • In tegenstelling tot bijvoorbeeld Marktplaats.nl is een bod bij eBay bindend. Win je de veiling, dan verplicht je je tot aanschaf.
  • Soms kom je een reserve price ofwel minimumprijs tegen. Een bod is pas geldig als het hoger is dan deze, door de verkoper opgegeven prijs.
  • De meeste transacties worden in United States Dollars (USD) en Great Britain Pounds (GBP) afgehandeld. Afhankelijk van de wisselkoers is een dollar ongeveer 0,75 tot 0,80 euro en een pond ongeveer 1,50 euro.
  • Soms kom je op eBay bootlegs tegen, illegale kopieën. Deze vind je voornamelijk in de vorm van GameBoy Advance-spellen. Je herkent ze aan een glimmend doosje, flinterdunne handleiding, lage printkwaliteit van zowel het doosje als de handleiding, een logo met Nintondo in plaats van Nintendo op de achterkant van de cartridge en een wel heel lage prijs. Weet je niet zeker of het betreffende spel een bootleg is, vraag dit dan aan de verkoper voordat je gaat bieden.
  • Vul altijd het bedrag in dat je maximaal wilt betalen. eBay biedt automatisch 50 cent méér dan het bod van een ander, tot het moment dat jouw maximum bereikt is. Word je dan nog overboden, dan heb je helaas pech.
Pagina: 1 | 2 | 3 | 4


09:49  Bleach GC kent mogelijk 2D gameplay
20:14  EA showt nog meer Marvel Nemesis
 Reacties (28)
 Pagina: 1 | 2
Nordin-Nintendo op 28-09-2005 om 12:12 [Niv: 3 / Exp: 158]
Mooie feature Tom, erg handig om te weten

DiDa_DoeDa op 28-09-2005 om 16:29 [Niv: 140 / Exp: 6989]
Jep thnx a lot

Cubic X op 28-09-2005 om 17:06 [Niv: 203 / Exp: 10171]
maar ga het niet gebruiken,
mij te gevaarlijk

NL|MegaMika op 28-09-2005 om 17:17 [Niv: 134 / Exp: 6703]
?? Wat is er gevaarlijk aan?

Joni Philips (Eindredacteur) op 28-09-2005 om 17:18 [Niv: 1181 / Exp: 59057]
Het is enkel gevaarlijk voor mensen die worden betaald met PayPal, want als ik me niet vergis kun je effectief mensen oplichten met PayPal gebruiken.

Roderick op 28-09-2005 om 17:47 [Niv: 417 / Exp: 20866]
Joni, gooi nou geen roet in het eten

Voor zowel koper als verkoper is PayPal een handig systeem wat internet transacties betreft.

Joni Philips (Eindredacteur) op 28-09-2005 om 18:35 [Niv: 1181 / Exp: 59057]
:p

Cubic X op 28-09-2005 om 19:04 [Niv: 203 / Exp: 10171]
oh, ik dacht dat het gevaarlijk was omdat iedereen je gegevens kan bekijken maar das dus waarschijnlijk iets anders dan

joni hoe ligt je iemand op dan?

NL|MegaMika op 28-09-2005 om 20:53 [Niv: 134 / Exp: 6703]
@r.w: lees eerst het artikel maar eens door, dan zie je dat er weingi mis kan gaan ^_^

Joni bedoelt waarschijnlijk de mogelijkheid geld terug te vragen als je je artikel niet krijgt. Dit kan echter alleen als je een Credit Card hebt + dat je de verkoper ermee pakt, dus als koper heb je hier geen last van.

Gast (84.195.158.xxx) op 29-09-2005 om 14:21
Kan het nog wat onduidelijker Ă©n langdraadiger :(

Rene Groen (Eindredacteur) op 29-09-2005 om 14:26 [Niv: 747 / Exp: 37333]
Onduidelijk en langdradig? Ben jij ook zo iemand die een strip al te moeilijk vind om te lezen?

Gast (84.195.158.xxx) op 29-09-2005 om 15:38
Inderdaad René, ik hou van korte krachtige samenvattingen, anders word het saai lezen, strips vallen meestal wel mee :?

Rene Groen (Eindredacteur) op 29-09-2005 om 15:40 [Niv: 747 / Exp: 37333]
Als je het daadwerkelijk had gelezen had je geweten dat het niet onduidelijk is. Het is juist heel erg duidelijk doordat alles precies beschreven wordt.
We hadden er ook voor kunnen kiezen de helft achterwege te laten, waarna de gamer halverwege vastloopt en alsnog die ene game niet kan bestellen.

Sentinel op 29-09-2005 om 16:16 [Niv: 27 / Exp: 1341]
Erg mooie feature

Cubic X op 29-09-2005 om 16:47 [Niv: 203 / Exp: 10171]
jep die gast die zegt onduidelijk heeft ut niet eens gelezen dus hoe weet die nou dat ut onduidelijk is,
want dat is ut namelijk niet

Nordin-Nintendo op 29-09-2005 om 16:49 [Niv: 3 / Exp: 158]
yep

Lennie1973 op 30-09-2005 om 18:24 [Niv: 31 / Exp: 1566]
Van Paypal maak ik al een tijdje gebruik. Het is heel handig.

LiL TriGga op 03-11-2005 om 13:33 [Niv: 6 / Exp: 317]
Het is hartstikke handig

Ikkyu op 12-11-2005 om 02:29 [Niv: 88 / Exp: 4417]
Dit ver de meest interessante feature die ik ooit op gamed.nl heb gelezen !!

Gast (213.160.254.xxx) op 21-11-2005 om 13:33
Thanks voor de goede feature

AlttC op 30-12-2005 om 18:42 [Niv: 14 / Exp: 699]
Fantastisch, echt een top feature!

Gast (80.60.29.xxx) op 07-02-2006 om 21:50
De beste feature die ik gevonden hebt
bedankt

Gast (82.173.57.xxx) op 20-03-2006 om 22:41
Hej tom errug bdankt voor ju uitgebreide feature, _O_
ik heb pcies zow als ju beschreven heb per stap gevolgt,
ik bgon naar drie dagen te twijfelen of ik het wel goed had gdaan met name dat gdeelte met paypal ^^ maar na 5 dagen kreeg ik glukkig een bevestiging van dat het aangkomen waz ^^

duz owk voor de twijfelaars onder ons ^^ volg gwoon LETTERLIJK de stappen en GOED lezen
dan komt het allemaal in orde
( ps: thnx tom )
Greetz: Soulshifter

NL|MegaMika op 29-05-2006 om 18:47 [Niv: 134 / Exp: 6703]
Ik heb de feature bijgewerkt omdat Paypal nu ook in het Nederlands te gebruiken is. Helemaal weer up-to-date dus.

Gast (86.87.61.xxx) op 19-07-2006 om 16:56
Zeer goed werk! Dankzij Tom heb ik nu een NDS Movie Player gekocht en Naruto 4 met een freeloader! Hartelijk dank, Tom! _O_

 Pagina: 1 | 2

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Importeren
Type:
Feature
Releasedatum:
Niet
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:
Geen media gevonden