Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
05 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
04 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
03 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(3) 
(5) 
(0) 
02 Juni 2024 
(0) 
01 Juni 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(6) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Gamed Gamekalender Juni 2024
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Feature:

Dit is wat was, deel II


Door Tom_V op 30-09-2013 om 08:53
Bron: Gamed

Met onze rubriek "Dit is wat was" blikken we iedere maand terug op het nieuws dat ooit het nieuws was. Een kort en luchtig overzicht van de artikelen die de actualiteit beheersten en van de impact die ze op de gemiddelde gamer hadden.

In de eeuwige strijd tussen de voetbalgames Pro Evolution Soccer en FIFA won eerstgenoemde alvast op datum de strijd. PES lag een weekje eerder in de rekken, ongetwijfeld in de hoop om hier en daar een FIFA zieltje te winnen. Wanneer het om de knikkers gaat scoort Pro Evolution Soccer 2014 echter een behoorlijk magere 76. Onze redacteur Rene is zelf al jarenlang een grote fan van de serie, maar bespeurde toch heel wat minpuntjes. Wat ons noopt tot volgende vraag: hoe heten fans van de serie eigenlijk? Bij Star Trek zijn het Trekkies, dus laat ons voor het gemak fans van PES pessies noemen. Fans van FIFA kunnen hopen op een betere score. De euhm... FIFI's mogen later deze week nog lezen hoe hun favoriete voetbalgame het oordeel van Gamed heeft doorstaan.

Geheel in de lijn van de strijd tussen de twee voetbalgames, voerden ook Microsoft en Sony een veldslagje op een mooie groene grasmat uit. Traditioneel begint een topwedstrijd in het voetbal met een zogenaamde studieronde, maar niks daarvan in de topper tussen Sony en Microsoft. Al erg vroeg in de wedstrijd opende Sony-kapitein Jim Ryan de debatten door de FIFA 14 bundel met Xbox One te minimaliseren. "Het is niet iets wat wij zouden doen, gratis spullen uitdelen van bij het begin. Voor ons is het belangrijk om aan de vraag te voldoen." Een droge knal in de linkerhoek en 1-0 voor Sony. Enkele dagen later was er veel animo op de bank van Microsoft. Waar er bij Sony plaats is voor vier spelers, zaten ze bij de Amerikanen gezellig met z'n achten naast elkaar. Acht spelers op de bank? Als we in voetbaltermen blijven zijn dit erg veel wisselmogelijkheden en dus de gelijkmaker voor Microsoft. Als we dit gegeven naar de woonkamer doortrekken, dan vragen wij ons af of hoe je comfortabel met z'n achten op 1 sofa kunt zitten en hoeveel inch je tv wel niet moet zijn om een behoorlijke spelervaring te kennen. Is Gazillion Inch een gangbaar formaat bij Philips?

Microsoft kwam eindelijk ook met een releasedatum voor hun nieuwe console. Op 22 november krijgen de Europeanen die hem tijdig bestelden de Xbox One netjes geleverd. Doelpunt voor de Amerikanen, want ze zijn daarmee een weekje vroeger dan Sony. Of wacht, de vlag gaat omhoog en het punt wordt afgekeurd. De vlaggenman is immers een humeurige gamer uit Nederland.



Kort daarna volgde een nieuwe tik voor Microsoft. PlayStation Vita TV is een doelpunt dat er echt wel twee waard is. Eentje voor Vita en een tweede voor TV. Niemand had deze zien aankomen, maar op de Tokyo Games Show pakte de gigant ineens uit met een goedkope, tv-only versie van de PlayStation Vita. Een pocketsize console waarop je Vita-, PSOne- en PSP games zult kunnen spelen. Even tellen... 2-1 en 3-1 voor Sony dus.

Microsoft wist de score nog te milderen, door ons twee schitterende ideeën voor te schotelen. Op de Xbox One (die overigens bijna Xbox Infinity had geheten) kun je zowaar een tweede console aansluiten. En dat hoeft zelfs geen Microsoft product te zijn. Volgens Microsoft's Albert Penello kun je er gewoon je PlayStation 4 op aansluiten. Het nut ontgaat ons even, maar we vonden het een mooi gebaar van fair-play. Het tweede idee dat Microsoft ons meegaf, was dat ze hun console in de toekomst getest hadden. Het verbaast ons niets en bewijst twee dingen: Microsoft heeft zoals steeds mijlen technologische voorsprong op iedereen en controleert bijgevolg het ruimte-tijd continuüm én ze hebben de Xbox One laten beta-testen door een Nederlandse gamer. Ergens in de eerste helft van 2014. Een dubbele console en een console die getest werd in de toekomst, dat moet volgens ons genoeg zijn voor een doelpunt. 3-2, maar vooral dankzij Vita TV een mooie overwinning voor Sony.

En ergens aan de zijlijn van dit alles stond Nintendo treurig toe te kijken. De maand was voor hen niet al te best begonnen want op onze hoogst eigenste Gamed Gamekalender bespeurden we het ronde getal van 0 releases voor de Wii U console op de radar. Er had hier een zin gemoeten over een doodse stilte aan het Nintendo-front, maar die laten we wegens het heengaan van Hiroshi Yamauchi even achterwege. OK, de man had het bedrijf al in 2002 verlaten, maar was zo goed als eigenhandig verantwoordelijk voor de NES, SNES, Nintendo 64 en Nintendo GameCube. Zonder twijfel een belangrijke mijnheer in de industrie. En vermoedelijk zou hij dit eresaluut wel weten te smaken.

Een even belangrijke mijnheer in de industrie - of toch in zijn eigen visie - is Peter Molyneux. Het was alweer een tijdje stil rond deze goeroe, maar in september liet hij opnieuw van zich horen. En daar was ondergetekende enorm blij om. Als fan van het eerste uur stond ik uiteraard te dansen als een kind met kiespijn in een snoepwinkel, toen Molyneux zijn licht liet schijnen over Fable Legends. Het orakel van Guildford had vooral moeite met het feit dat er in Fable Legends hond, noch kip zal verschijnen. Wij vermoeden dat Molyneux's 22 Cans dan ook bezig is met Lassie: The Videogame. In deze instant-culthit proberen we met de legendarische Schotse Collie het pluimvee van Uncle Billy-Bob's kippenboerderij van een gewisse slachting te redden. Dolletjes!



Er zijn zo van die nieuwsfeitjes waar er niet veel over te zeggen valt, maar die te goed zijn om te laten liggen. Feit nummer 1 is de lancering van Netflix in Nederland. Deze video-on-demand dienst heeft een stevige reputatie opgebouwd, maar helaas niet zo stevig als het aanbod recente films. Ondergetekende woont in Vlaanderen en heeft zich laten vertellen dat vele ondertitels bij Netflix in het geel verschijnen. Best lastig voor mensen met geel- of drankzucht dus. Nog zo'n nieuwsfeitje dat geruislozer dan dan een B-2 onder de radar bleef is het zoveelste hardnekkige gerucht over de lancering van een Steam Box. Neen, dit is niet een herlancering van de eerste lading RROD Xbox 360's, maar wel een console die Valve zelve op de markt wil brengen. Gelukkig verschafte Valve ons na vele jaren van giswerk eindelijk duidelijkheid. Vergeet de term Steam Box en buigt, gij allen, voor de Steam Machine: een gaming-pc die draait op SteamOS. Hoe zou het trouwens zijn met de plannen van EA om een eigen console op de markt te brengen? We mogen hopen dat deze veiliger zijn opgeborgen dan de reactoren in Fukushima. Iets minder veilig opgeborgen was het loonbriefje van hun nieuwe CEO Andrew Wilson. De man volgt Larry Probst op en vangt hiervoor een slordige $800k per jaar.

Ook toevallig, want $800k is precies het bedrag dat ze bij Rockstar North volgend jaar gebudgetteerd hebben voor tandflos en met bladgoud belegd wc-papier. Peanuts natuurlijk, want hun Grand Theft Auto V bracht in de eerste 72 uur na lancering ruim één miljard dollar op. Ter vergelijking: de film Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 geraakte met een klein half miljard dollar net niet aan de helft. En dat was het meest succesvolle wereldwijde openingsweekend ooit voor een motion picture. Wie duizelig wordt van al die cijfertjes: haal rustig adem, want op 11 oktober (om zoveel redenen een belangrijke dag) verschijnt Quantic Dream's Beyond: Two Souls. Deze game kost een luttele $20 miljoen, maar gaat qua sfeer minstens evenveel uitstralen als GTA V. Zeg dat Gamed het gezegd heeft. En nog zo'n game met een behoorlijke hype is Watch_dogs. Ubisoft liet ons middels een leuk bedachte campagne weten dat we de Rockstar game na twee maand links mogen laten liggen, want dat we dan in Chicago verwacht worden. We zetten het in onze agenda.

Gamed zou Gamed niet zijn als we onze lezers niet zouden verwennen met duizenden zorgvuldig uitgekozen woorden en zelf geschreven artikels. Zo zette de redactie haar beste beentje voor om met chirurgische precies een hele reeks games te ontleden en te bekronen met een score. Met name Killer is Dead (78), Disney Infinity (76), Lost Planet 3 (70), Castle of Illusion Starring Mickey Mouse (70), Diablo III (85), Killzone: Mercenary (88), Total War: Rome II (84), Payday 2 (78), Kingdom Hearts 1.5 HD Remix (89), Foul Play (78), Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (86), The Legend of Zelda: The Windwaker HD (90 en uiteraard Grand Theft Auto V (99) passeerden de revue.

Maar dat was uiteraard niet alles. We brachten jullie ook een massa aan first-views, hands-on's en features. Denken we maar aan het prozaďsche stukje van Stefan over Mad Max of het interesse wekkende stuk van Joni over het bijzondere Doki-Doki Universe. En wat te zeggen van de al even bijzondere columns van Rick en Joni. Alles werd jullie compleet gratis en belangeloos aangeboden. Zeg nu zelf... waar vind je nog zo'n gedrevenheid en inzet? En neen, het Syrische regeringsleger is hier geen goed antwoord.

Laat ons de maand oktober openen met een gratis levenswijsheid, u volledig aangeboden door Friedrich Nietzsche (of toch bijna volledig): "That which does not kill us makes us stronger; except for bears... bears will kill us!



08:54  Batman: Arkham Origins DLC besproken
08:53  Speel Beyond: Two Souls met je telefoon
 Reacties (11)
 Pagina: 1
Nelus op 30-09-2013 om 11:34 [Niv: 526 / Exp: 26310]
Dat is lang geleden dat 'Dit is wat was' er was. Beetje veel tekst voor dingen die we al hebben gelezen. Ik hoop dat jullie (Tom) niet tegen een muur aan praten met dit soort artikelen (soms zie ik nieuws op Gamed en reageert niemand er op, toch sneu soms voor de redacteuren )

Tom_V op 30-09-2013 om 12:08 [Niv: 45 / Exp: 2263]
Da's zo een van die vervelende dingen aan een maandelijkse rubriek: ze verschijnen maar een keer per maand.

Er kruipt wel wat tijd in en zien dat er mensen dit soort schrijfsels wel weten te appreciëren is altijd leuk. Maar mijn inbreng op deze website is verwaarloosbaar hoor. De echte helden zijn mensen als Rene, Joni en de rest van de redactie die iedere dag uren van hun tijd in deze website steken en dit vaak in combinatie met werk, gezin,... en hoewel niemand van hen dit ooit zal uitspreken: een pluim krijgen is altijd leuk

Redneckerz (Redacteur) op 30-09-2013 om 12:55 [Niv: 227 / Exp: 11336]
@ Tom:
Diskwalificeer jezelf niet hoor. Ik ben altijd onder de indruk van je schrijfsels en de ideetjes die met enige regelmaat oppert. En ja, de hardcore kern van Gamed is nog steeds Rene en Joni.. Ik denk dat dit ook niet meer zal veranderen. Wij zijn de schaakstukken, zij de spelers.

Nelus op 30-09-2013 om 13:59 [Niv: 526 / Exp: 26310]
Bruno is de speler, Rene en Joni zijn de 'Koningen'

Ik moet iets bekennen. Soms zet ik nogal wat 'flame' of oppervlakkige statements neer bij artikelen zodat mensen wat meer reageren op de artikelen, zodat Joni en Rene niet het gevoel hebben dat ze voor niks posten

flip122 op 30-09-2013 om 15:05 [Niv: 73 / Exp: 3646]
Vita tv is niet echt een doelpunt te noemen aangezien sony zelf gezegd heeft geen plannen te hebben om het buiten azie te releasen.

Disker op 30-09-2013 om 15:10 [Niv: 43 / Exp: 2141]
Leuk artikel, lekker weg te lezen.

@Nelus
Meningen verschillen maar dat soort dingen moet je juist niet doen. Je kan beter inhoudelijk/leuk reageren of helemaal niet, een "flamewar" uitlokken is lijkt mij, juist niet wat men wilt.

Je kan ook reacties uit lokken door een goed verhaal neer te zetten. Of je mening goed te verkondigen/onderbouwen. Discussies zijn leuk, zolang het maar geen kinderachtig niveau word.

Nelus op 30-09-2013 om 15:16 [Niv: 526 / Exp: 26310]
Flamewar is ietswat te overdreven misschien. Als ik een lap tekst neerzet, dan wordt het tl;dr, dus korte oppervlakkige comments (soms dus, niet altijd) zorgt meestal voor conversatie

Disker op 30-09-2013 om 15:25 [Niv: 43 / Exp: 2141]
Ach ik ben ook zo iemand die lappen tekst neerzet.
Onderbouw liever mijn tekst dan iets kort neer te zetten. Leest men dit dan waardeer ik het, zo niet, jammer dan. Soms denk ik ook dat ik het voor jan lul schrijf hoor

Maar zie het wel op alle fora's soms kan je niet anders dan kort door de bocht reageren omdat de ander zulke onzin uitkraamt

Joni Philips (Eindredacteur) op 30-09-2013 om 16:45 [Niv: 1182 / Exp: 59076]
@Nelus: Ik denk dat ondertussen Rene tegenwoordig eerder de speler is, en Cor de nieuwe koning achter de schermen. En wat betreft die oppervlakkige statements, je bent niet de enige

Gideon op 30-09-2013 om 18:25 [Niv: 163 / Exp: 8165]
Met al die koningen vraag je je af wie er dan de joker is Puik artikel verder! Ik kan uit eigen ervaring stellen dat er inderdaad ontzettend veel werk in gaat zitten.

Mafusto op 30-09-2013 om 18:44 [Niv: 115 / Exp: 5756]
@Gideon

*Raises hand slowely*

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Dit is wat was
Type:
Feature
Releasedatum:
Maandelijks
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:








Meer media